© Haber Hanesi 2014 - 2025

Beyaz Esarete Geçit Yok: Onikişubat Belediyesi İkinci Günde de Sahada

Kahramanmaraş’ta etkisini sürdüren kar yağışına karşı Onikişubat Belediyesi, ikinci günde de tüm ekipleriyle sahadaki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. İlçe genelinde ulaşımın güvenli şekilde sağlanması ve günlük yaşamın aksamaması adına karla mücadele çalışmaları gece gündüz devam ediyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın talimatları doğrultusunda oluşturulan ekipler, 60 adet iş makinesi ve 150 personelle ilçenin merkezinden kırsal mahallelere kadar geniş bir alanda yoğun mesai harcıyor. 


Kar yağışının devam ettiği bölgelerde kar küreme, yol açma ve tuzlama çalışmaları eş zamanlı olarak yürütülüyor.


Özellikle yüksek kesimler, mahalle araları ve eğimli sokaklarda çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, buzlanma riskine karşı önleyici tedbirleri de artırdı.

Şantiyelerde hazır bekleyen ekip ve araçlar, ihtiyaç duyulan noktalara anlık olarak yönlendirilirken, sahadaki müdahale planları kar yağışının seyrine göre sürekli güncelleniyor.

Öncelik yine kritik güzergâhlar
Ulaşımda herhangi bir aksama yaşanmaması için hastane yolları, okul çevreleri, ana arterler ve toplu taşıma güzergâhları öncelikli olarak açık tutuluyor. Onikişubat Belediyesi ekipleri, vatandaşların güvenliği için riskli bölgelerde kontrollerini sıklaştırarak çalışmalarını titizlikle sürdürüyor.

“Mücadelemiz kardan meydana gelen olumsuzlukları vatandaşlarımızın gündeminden çıkarana kadar devam edecek”
Karla mücadele çalışmalarının ikinci gününde de sahada olduklarını belirten Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş, şu ifadeleri kullandı:
“Kar yağışı etkisini sürdürdüğü müddetçe ekiplerimiz sahada olmaya devam edecek. İlk günden itibaren olduğu gibi ikinci günde de tüm imkânlarımızla vatandaşlarımızın yanındayız. Ulaşımın aksamaması, hemşehrilerimizin güvenliğinin sağlanması için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Mücadelemiz kardan meydana gelen olumsuzlukları vatandaşlarımızın gündeminden çıkarana kadar devam edecek.”
Başkan Toptaş, vatandaşlardan buzlanma riskine karşı dikkatli olmalarını ve zorunlu olmadıkça özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarını da bir kez daha hatırlattı.


Onikişubat Belediyesi’nden yapılan bilgilendirmede ise, kar yağışı süresince yaşanabilecek olumsuzlukların belediyeye bildirilmesi halinde ekiplerin hızlı şekilde müdahalede bulunacağı belirtilirken, karla mücadele çalışmalarının ilçe genelinde kesintisiz devam edeceği vurgulandı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Son Prova Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin gençlik markası Pusula Maraş, KPSS’ye hazırlanan memur adaylarına sınav öncesi son prova niteliğinde ücretsiz deneme sınavı düzenleyecek. Ortaöğretim, ön lisans ve lisans adaylarına yönelik düzenlenecek deneme sınavlarına başvurular başladı.

Kahramanmaraş'ta Geleneksel Ağustos Fuarı İçin Geri Sayım! KAFUM'da Hazırlıklar Hız Kazandı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından KAFUM’da düzenlenecek Geleneksel Ağustos Fuarı öncesinde alanda hazırlıklar hızla devam ediyor. Hazırlıkların tamamlanmasının ardından KAFUM, 1 Ağustos Cumartesi günü ziyaretçilerini ağırlamaya başlayacak.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Yeni Haftada 4 İlçe 37 Farklı Noktada Sıcak Asfalt Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, asfalt programı kapsamında 20 – 26 Temmuz tarihleri arasında 4 farklı ilçe 10 farklı mahallede toplam 37 farklı cadde ve sokakta sıcak asfalt serimi gerçekleştirerek yerleşim yerlerinin ulaşım konforunu katbekat iyileştirecek.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den “Şehrimi Seviyorum, Doğayı Koruyorum” Etkinliğiyle Güçlü Mesaj

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Şairler Tepesi mevkiinde gerçekleştirdiği gönüllü çevre etkinliğinde vatandaşlar ve belediye ekipleri el ele vererek doğal alanları temizledi, çevrenin korunması konusunda toplumsal farkındalık mesajı verdi.

Yasin Abdioğlu, Kahramanmaraş İstiklalspor’da

Kahramanmaraş İstiklalspor, yeni sezon kadro yapılanması kapsamında golcü transferini tamamladı. Kırmızı-beyazlı ekip, geçtiğimiz sezon Muğlaspor formasıyla şampiyonluk yaşayan ve 17 gole imza atan başarılı forvet Yasin Abdioğlu ile resmi sözleşme imzaladı.

Onikişubat Belediyesi’nden Yaz Kur’an Kurslarına ‘Camiler Çiçek Açtı’ ile anlamlı destek

Onikişubat Belediyesi, ‘Camiler Çiçek Açtı’ sloganıyla hayata geçirdiği sosyal ve manevi destek projesi kapsamında Yaz Kur’an Kurslarında eğitim gören çocuklarla buluşmaya devam ediyor. İlçe genelindeki camileri tek tek ziyaret eden belediye ekipleri, çocuklara çeşitli ikramlar ve hediyeler ulaştırırken, camilerin yaz döneminde çocuk sesleriyle şenlenmesine de katkı sağlıyor.

TÜM HABERLER