© Haber Hanesi 2014 - 2025

Başkan Çelik: Organize kötülük sadece Kızılay’a değil, yardım bekleyen afetzede ve hastalara yapılıyor

Türkiye Kızılay Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Edip Çelik, 81 ilde eş zamanlı yayınlanan bildiriye ilişkin açıklamasında, “Organize kötülüğün yalnızca Kızılay’ın itibarına değil Türkiye genelinde insani yardım ve kan ürünü bekleyen binlerce afetzede ve hastanın hayatına da kast ettiğini üzülerek ifade etmek durumundayız” dedi.

Türkiye Kızılay Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Mustafa Edip Çelik, Türkiye Kızılay Derneği’nin 81 ilde eş zamanlı olarak yayımladığı bildiriyi Kahramanmaraş kamuoyuyla paylaştı.

‘Asrın Felaketi’ olarak tanımlanan depremlerin ilk anından itibaren Türk milletinin merhamet elini afetzedelerle buluşturmak için var güçleriyle çalıştıklarını vurgulayan Çelik, mesajının devamında şu ifadeleri kullandı;

“Bizler Türkiye Kızılay Derneği’nin 81 İl Merkezi Başkanları olarak 570 Şube ve Temsilcilik Yönetim ve Denetim Kurulları ile Kızılay Kadın, Genç Kızılay, Kızılay Engelsiz teşkilatlarımızın tamamını temsilen aşağıdaki hususları kamuoyuna saygılarımızla arz ederiz. Asrın Felaketi diye tanımlanan Pazarcık-Elbistan depremlerinin ilk anından itibaren milletimizin merhamet elini afetzedeler ile buluşturmak için Kızılaycılar olarak Genel Başkanımız Dr. Kerem Kınık ve Genel Merkez Yönetim Kurulumuzun liderliğinde var gücümüzle çalışmalarımıza devam ediyoruz. Fahri Başkanımız Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın yüksek himayelerinde ivmelenen 155 yıllık şefkat ve merhamet yolculuğumuz devletimizin ve insaniyetperver milletimizin destekleriyle yurdumuzun her köşesinde ve dünyanın dört kıtasında devam ediyor. Kızılay, 192 Kızılay ve Kızılhaç arasında tüm dünyada en fazla insan hayatına dokunan milli cemiyet olma haklı gururu ve sorumluluğunu taşırken “Geride kimseyi bırakma!” şiarı ile insan onurunu korumak ve ıstırabını dindirmek için her geçen gün adımlarını büyütüyor.

 

“Afetzede ve hastaların hayatına kast ediliyor”

Ne var ki milletimizin cemiyetimiz aracılığı ile afetzedelerle dayanışmasına en çok ihtiyaç duyduğu bu zor günlerde Kızılay’a ve çalışmalarına yönelik yalan, yanlış veya eksik bilgilerle üretilmiş çok sayıda haber görüyor, neredeyse her afetten sonra benzer çevreler tarafından organize edilen sistematik yıpratma çabaları gözlemliyoruz. Ancak bu organize kötülüğün yalnızca Kızılay’ın itibarına değil Türkiye genelinde insani yardım ve kan ürünü bekleyen binlerce afetzede ve hastanın hayatına da kast ettiğini üzülerek ifade etmek durumundayız. Biz büyük Kızılay Ailesi olarak Kızılay’ı gündelik çekişmelerin tarafı yaparak yıpratmaya çalışan bu türden maksatlı girişimlerin tamamını kararlılıkla reddediyoruz.

 

“Tüm vatandaşlarımızı Kızılay’ın destekçisi olmaya davet ediyoruz”

300 binden fazla gönüllüsü, 50 binin üzerindeki üyesi ve 15 binden fazla çalışanı ile milli cemiyetimiz Kızılay ihtiyaç duyulan her yerde ve her zaman hizmetleri ile ayrım gözetmeksizin her insanın yanında olmaya devam edecektir. Bu vesile ile milletimizi şimdiye dek olduğu gibi bugün ve yarın da ihtiyaç sahiplerinin yanında durmaya, ayni ve nakdi bağışlarıyla desteklemeye, hastalarımıza şifa olacak kan ve kök hücre bağışlarını düzenli yapmaya, gönüllü çalışmalara katılmaya ve merhamet çınarı Kızılay’ın güçlü destekçileri olmaya davet ediyoruz. Saygılarımızla.”

 

İlginizi Çekebilir

Elbistan Kırsalında Ulaşımı Rahatlatacak Yeni Köprünün Temeli Atıldı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Geçit Mahallesi’nde yaklaşık 51 yıldır hizmet veren mevcut köprünün yerine 15 Milyon TL yatırımla yeni köprü inşa ediyor. 15 metre genişliğinde ve 63 metre uzunluğunda olacak 7 ayaklı köprünün temel inşasına başlandı.

Başkan Görgel; “İstiklalspor, Şehrimizin Ortak Heyecanını Taşıyan Marka”

Kahramanmaraş İstiklalspor’un yönetim ve futbolcularını tesislerde ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Fırat Görgel, “İstiklalspor, şehrimizin ortak heyecanını, umudunu ve aidiyet duygusunu taşıyan çok kıymetli bir marka. Yeni sezonun kulübümüz, futbolcularımız ve taraftarlarımız için hayırlı olmasını diliyorum. Kahramanmaraş İstiklalspor’a gönülden başarılar temenni ediyorum” dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan Hocazade ve Gariplik Mezarlıklarında Bakım Mesaisi

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan’daki Hocazade ve Gariplik mezarlıklarında bakım, onarım, temizlik ve çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla mezarlıkların daha düzenli ve bakımlı hale getirilerek vatandaşların kabir ziyaretlerini huzurlu bir ortamda gerçekleştirmesi hedefleniyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den KPSS Adaylarına Ücretsiz Ulaşım Desteği

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, 6 Eylül Pazar günü gerçekleştirilecek KPSS’ye girecek adaylara ücretsiz ulaşım desteği sağlayacak. Adaylar, sınav giriş belgelerini göstererek Büyükşehir Belediyesine ait toplu taşıma araçlarından ücretsiz yararlanabilecek.

Başkan Görgel, Judo Dünya Şampiyonu Zeynep Sude’yi Misafir Etti

İsveç’te gerçekleştirilen 2026 Judown Judo Dünya Şampiyonası’nda altın madalya kazanan milli sporcu Zeynep Sude Bilginer’i makamında ağırlayan Başkan Görgel, “Zeynep Sude’nin uluslararası arenada gösterdiği üstün performans ve elde ettiği dünya şampiyonluğu, Kahramanmaraş’ımız ve ülkemiz adına hepimizi gururlandırdı. Zeynep Sude’yi, ailesini ve antrenörlerini bir kez daha gönülden tebrik ediyorum. Dünya şampiyonluğumuz hayırlı olsun” dedi.

Kahramanmaraş’ta Bir Cadde Daha Yenileniyor: KASKİ Çalışmalara Devam Ediyor

KASKİ, Kahramanmaraş Sümer Mahallesi İlahiyat Caddesi’nde altyapı yenileme çalışmalarına devam ediyor. Çalışmalarla kalıcı çözümler hedefleniyor.

TÜM HABERLER