© Haber Hanesi 2014 - 2025

Yerinde Dönüşüm Modelinin Detayları Belli Oldu

Kahramanmaraş’ta da uygulanacak Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Yerinde dönüşüm isteyen vatandaşlarımıza 500 Bin TL hibe, metrekareye göre 800 Bin TL’ye kadar 0 faizli ve 10 yıl vadeli kredi desteği sağlayacağız. Ödemelerimizi hakediş üzerinden yapacağız” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesinde hayata geçirilecek Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili detayları kamuoyu ile paylaştı. Bakan Özhaseki, Kahramanmaraş’ta da uygulamaya konacak modelle ilgili, “İnşaat maaliyetlerini de hesaplayarak kredi ve hibe çalışması gerçekleştirdik. Hak sahipleri gerek tek katlı gerekse birden fazla kata sahip olan alanlarda yerinde dönüşüm yapmak istediklerinde, yarıdan bir fazla hak sahibinin bir araya gelmesiyle ortak bir hesap açıp bu hesapta konutlar için hibe olarak 500 Bin TL, dükkanlar için 250 Bin TL nakdi yardımda bulunacağız. Afetzede vatandaşlarımızın konutlarının büyüklüğüne göre 500 Bin TL ile 800 Bin TL’ye, dükkanlar için ise 250 Bin TL ile 500 Bin TL arasında kredi vermeye devam edeceğiz. Somutlaştıracak olursak brüt 100 m2 daire için 500 Bin TL hibe, 500 Bin TL kredi vereceğiz. Eğer 150 m2’ye kadar büyüklükte olan bir konut sahibi evlerini yapmak isterse yerinde dönüşüm için, kendi bulunduğu yerde rahatça yapabilsin diye 500 Bin TL hibe, 700 Bin TL kredi vereceğiz. Eğer 150 m2’den büyük evlerde yine 500 Bin TL hibe, 800 Bin TL de kredi vereceğiz. Dükkan ve iş yerleri için ise hibenin dışında dükkanın büyüklüğüne göre 250 Bin TL ile 500 Bin TL arası kredi vermeye devam edeceğiz. Buradaki krediler 2 yıl ödemesiz ve 10 yıl vadeli olacak ve faiz 0 olacak. Hak ediş karşılığı verilecek” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER