Yedikuyular Kayak Merkezine İlk Kar Yağdı
GÜNDEMDulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay’ın Kar Festivali ile gündeme taşıdığı Yedikuyular bölgesine ilk kar düştü. Büyükşehir Belediyesi’nin tesis çalışmalarıyla kış turizminin gözdesi olmaya aday Yedikuyular’ın Kahramanmaraş ekonomisine büyük katkı sağlaması bekleniyor.
Uzun yılar Kahramanmaraş’ın saklı değerleri arasında yer alan Yedikuyular bölgesi, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin Kar Festivalleri ile Türkiye’nin gündemine gelmişti. Eşsiz doğası, kış sporlarına olan uygunluğu ile cazibe merkezi olmaya aday Yedikuyular bölgesi, Dulkadiroğlu Belediyesi’nin girişimleriyle adeta yeniden şekillendi. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin tesisleşme çalışmalarıyla kayak merkezine kavuşan Yedikuyular, yeni yatırımlarla zenginleşmeye devam ediyor.
Dulkadiroğlu İlçesi’nin kış turizminde bölgede söz sahibi olması adına atılan çalışmalar devam ederken, yeni sezonun habercisi ilk kar Yedikuyular’a düştü.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Yedikuyalar bölgesinin önemli bir turizm merkezi olduğunu kaydetti. Gelecekte bu önemin daha da artacağını dile getiren Başkan Okay, burada oluşacak pastadan tüm şehrin faydalanacağının da altını çizdi.
Başkan Okay, değerlendirmesini şu şekilde sürdürdü: “İlçemizin gelişmesi, kalkınması ve zenginleşmesi adına birçok proje yaptık. Bu kapsamda turizm pastasından pay alabilmek için yapılması gerekenleri ortaya koyduk. Yerli ve yabancı turisti Kahramanmaraş’a çekme adına birçok girişimde bulunduk. Bunlardan bir tanesi de kış turizmiydi. Göreve geldiğimizde Yedikuyular bölgesinin potansiyelini gördük ve buranın tanıtılması adına çalışma başlattık. Bölgede kar festivalleri düzenleyerek Yedukuyular’ın tanıtılmasına katkı sağladık. Bölgeyi önce Kahramanmaraş’ın gündemine, sonra da Türkiye’nin gündemine taşıdık. Bu potansiyeli fark eden Büyükşehir Belediyemiz çok önemli yatırımlara imza attı. Yine aynı şekilde bizler de o bölgede çeşitli çalışmalar yaptık. Bugün yaz aylarında şehir merkezinde tarihi dokuyla nasıl turist çekiyorsak, kış aylarında da bu bölgemizin sayesinde Kahramanmaraş’a yerli ve yabancı turist çekeceğiz. Bu önemli bölgemize düşen ilk kar da bu nedenle bizler için son derece önemlidir. Kış sezonun habercisi olan bu karın tüm şehrimize bereket getirmesini diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.