Yazarlar Okurlarıyla Buluştu
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği 8. Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda Yazar Mustafa Ulusoy, Kazım Yurdakul ve Mustafa Alyaz söyleşi programlarında okurlarıyla bir araya geldi. Katılımcıların yoğun ilgisinden memnuniyet duyduğunu belirten usta kalemler, düzenlenen fuar dolayısıyla teşekkür etti.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8’incisini düzenlediği Uluslararası Kitap ve Kültür Fuarı’nda yazar ve şairler kültür sanat dostlarıyla bir araya gelmeye devam ediyor. 210 yayınevi ile 350 edebiyat insanın yer aldığı Anadolu’nun en büyük fuar organizasyonunda bugün Yazar Mustafa Ulusoy, Kazım Yurdakul ve Mustafa Alyaz söyleşi programlarında okurlarıyla buluştu. Psikiyatri alanında eserler veren Ulusoy söyleşisinde; varlık ve yokluk kavramı çerçevesinde, ‘esas mutluluk’ ve ‘yaratılışın anlamı’ konu başlıklarını okurlarıyla paylaştı. Yazar Yurdakul ise Ortadoğu eksenli iktidar mücadelelerini örneklendirerek, Türkiye’nin iç ve dış politikasına değindi. Gazeteci – Yazar Alyaz ise etkili iletişim yöntemlerini, kitap okuma çerçevesinde bilgi kaynaklarını farklı perspektiflerden dinleyicilerle paylaştı.
“Fuarlar Toplumu Okumaya Teşvik Ediyor”
Yazar Kazım Yurdakul söyleşi programı sonrası yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş benim çok sevdiğim bir yer. Fuar da çok yoğun ve çok hareketli. Bu güzel işleri dolayısıyla Büyükşehir Belediyesi’ni tebrik ediyorum. Bu tür etkinlikler okuma alışkanlığını ve oranlarını önemli ölçüde artırıyor. Bu tür çalışmaları çok önemsiyorum” ifadelerini kaydetti. Yazar Mustafa Alyaz ise, katılımcılarla güzel bir söyleşi gerçekleştirdiğini belirterek düzenlenen fuar dolayısıyla teşekkür etti.
“Bu Şehirden Yazar Çıkar!”
Görmeyi en çok arzu ettiği şehirde ağırlanmaktan memnuniyet duyduğunu belirten Yazar Mustafa Ulusoy, “Kahramanmaraş’ı çok merak ediyordum. Geldiğim ilk anda beni sakinlik ve huzur duygusu karşıladı. Buranın dağlık arazisi, insana sunduğu coğrafi güzellikler bu kadar edebiyat insanının neden bu kentten çıktığını da açıklıyor. Kahramanmaraş insanı şair edecek ölçüde güzel bir şehir” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.