Vali Ünlüer’den 8 Mart Mesajı: Kadınlarımız Geleceğimizin Teminatıdır!
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Mesajında, kadınların toplumun temel taşı olduğunu vurgulayan Ünlüer, tarih boyunca Türk kadınının vatan ve millet için gösterdiği fedakârlıkları hatırlattı.
Vali Ünlüer’in mesajı şöyle:
*"8 Mart, Birleşmiş Milletler tarafından kadınlara ekonomik ve sosyal alanda eşit hakların tanınmasının 1977'de onaylanmasından bu yana tüm dünyada, bir farkındalık oluşturmak için 'Dünya Kadınlar Günü' olarak kutlanmaktadır.
Kadın, bir toplumun temel taşı, ailenin en önemli direğidir. Nesilleri yetiştiren, geleceği şekillendiren bir irfan kaynağıdır.
Türk kadını, tarih boyunca vatanı uğruna fedakârlığın, cesaretin ve kahramanlığın en güçlü timsali olmuştur. Vatanı ve milleti uğruna her daim fedakârlık göstermiş, cesareti ve azmiyle tarih yazmıştır. Yeri gelmiş, Kurtuluş Savaşı’nda Senem Ayşe, Şerife Bacı ve Nene Hatun gibi cepheye mermi taşımış, yeri gelmiş Halide Edip Adıvar gibi kalemiyle milletin bağımsızlık mücadelesine öncülük etmiş, Sabiha Gökçen gibi gökyüzünde destan yazmıştır. Türk kadını, gerektiğinde cephede savaşan bir nefer, gerektiğinde ilim ve irfan yolunda ışık tutan bir rehber olmuş, her alanda milletine hizmet etmeye devam etmiştir.
Geleceğimizi şekillendiren, nesillerimizi yetiştiren kadınlarımızın eğitimde, çalışma hayatında ve toplumun her alanında hak ettikleri değeri görmeleri, onlara duyduğumuz saygının en büyük göstergesidir. Kadınların bilgiyle, emekle ve özveriyle dokuduğu güçlü bir toplum inşa etmek hepimizin sorumluluğudur.
Ülkemize kattıkları değer, ilham veren başarıları ve sarsılmaz duruşlarıyla tüm kadınlarımız, topluma ışık tutan en önemli güçlerimizden biridir. Cesaretleri ve özgüvenleriyle geleceğe emin adımlarla yürürken, genç nesillere ilham olmaya, toplumun her alanında iz bırakmaya devam ediyorlar. Karşılaştıkları zorluklara rağmen yılmadan mücadele eden kadınlarımız, sadece bugünümüzün değil yarınlarımızın da en büyük teminatı olacaklarıdır.
Bu duygu ve düşüncelerle, başta şehit ve gazi yakını kadınlarımız olmak üzere tüm kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, hayatın her alanında başarılarının ve mutluluklarının daim olmasını temenni ediyorum."*
Mükerrem Ünlüer’in yayımladığı bu mesaj, kadınların toplumdaki önemine vurgu yaparken, onların her alanda daha fazla yer alması gerektiğine dikkat çekiyor.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.