Ural ve Tuğtağ’dan Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda Edebiyat Dolu Söyleşi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş’ın kültür takvimine damga vuran 10. Uluslararası Kitap Fuarı’nda söyleşi programında okurlarıyla buluşan usta kalemler Ali Ural ve Melih Tuğtağ, sevenleri ile birlikte şiir ve edebiyatın derinliklerinde buluştu.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin öncülüğünde bu yıl 10’uncusu düzenlenen Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nda şiir ve edebiyatın nabzı tutulmaya devam ediyor. Yazarlar, sanatçılar ve binlerce okur, fuar alanında buluşarak kültürel etkileşimin en canlı örneklerinden birini yaşatırken, gerçekleştirilen söyleşi programlarıyla usta kalemler edebiyatseverlerle buluşuyor. Bu kapsamda, KAFUM’da gerçekleştirilen söyleşi etkinliğinde şair ve yazar Ali Ural ve çocuk kitabı yazarı Melih Tuğtağ, edebiyatseverleri derin bir yolculuğa çıkartı. Şiirin anlam derinlikleri üzerine katılımcılarla söyleşi gerçekleştiren şair Ural, şiirin bütün edebi türlerin kalbi olduğunu vurguladı. Günün bir diğer söyleşi programında sahne alan çocuk kitabı yazarı Melih Tuğtağ ise, çocuklar için okumanın öneminden bahsederken, ebeveynlere ise tavsiyelerde bulundu.
“Kahramanmaraş Bir Kültür Şehri”
Bu yıl 10’uncusu gerçekleştirilen kitap fuarında bulunmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen şair ve yazar Ali Ural, “Kahramanmaraş’ın ambleminde madalya var ve bu hem tarihimizdeki hem de kültürel hayattaki seçkin yerini gösteriyor. Kahramanmaraş, nitelikli fuarları ve programları istikrarlı bir şekilde devam ettirerek kültür şehri olduğunu Türkiye ve dünyaya ispatlıyor” dedi.
“Kahramanmaraş’ı Seviyoruz”
Kitap fuarlarının yazarlarla okurları aynı çatı altında buluşturduğunu ifade eden çocuk kitabı yazarı Melih Tuğtağ, “10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’na gelmek nasip oldu ve bu şehre sık sık geliyoruz. Kahramanmaraş bizi seviyor, biz de Kahramanmaraş’ı seviyoruz. Okurlarımız bizleri yalnız bırakmıyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bizi her seferinde olabilecek en iyi şartlarda okurlarımızla buluşturuyor” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.