© Haber Hanesi 2014 - 2025

Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Yeni Kafeterya ve Restoran Açıldı

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu İlçesinde Yer Alan Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda Yeni Kafeterya ve Restoran Hizmete Açıldı.

Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde bulunan Açık Ceza İnfaz Kurumu kampüsünde Adalet Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen proje kapsamında bir kafeterya ve restoran düzenlenen törenle hizmete açıldı. Ceza infaz kurumu bahçesinde kurulan tesis, hükümlülerin infaz koruma memurlarının gözetiminde hem eğitim alacakları hem de hizmet verecekleri bir ortam sunuyor.

Adalet Bakanlığı Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumu Daire Başkanı Hüsnü Gezginci, yapılan projenin amacını açıklarken, hükümlü ve tutukluların infaz süreleri içinde meslek edindirilmesine yönelik çabalarını vurguladı. Ceza infaz kurumları içindeki iş yurtları atölyelerinde çeşitli alanlarda eğitim verildiğini belirten Gezginci, bu projelerle hükümlüleri sosyal hayata hazırlamayı amaçladıklarını ifade etti.

Açılışı yapılan kafeterya ve restoranda da hükümlü ve tutuklulara meslek edindirme çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Gezginci, kurumlarının farklı sektörlerle işbirliği içinde çalışarak nitelikli bireyler yetiştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Aynı zamanda mobilyadan tekstile, el sanatlarından kuyumculuğa kadar geniş bir yelpazede faaliyet gösterdiklerini ifade etti.

Kahramanmaraş Başsavcısı Ramazan Murat Tiryaki ise Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda perde, baharat üretimi gibi faaliyetlerin yanı sıra restoran ve kafe hizmetini de ekleyerek, vatandaşların ve hükümlü/tutukluların ihtiyaçlarını karşılayacak geniş bir yaşam alanı oluşturduklarını belirtti. Tesis, kampüs içinde ikamet eden personeller ve ailelerine de hizmet verecek.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER