Türk Eğitim Vakfı Bağışçısı, Türk Sanat Müziği Bilimcisi Ahmet Adnan Saygun Mezarı Başında Anıldı
GÜNDEMCumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk sanat müziği bilimcisi Ahmet Adnan Saygun, ölümünün 32. yıldönümünde, Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabri başında Türk Eğitim Vakfı (TEV) yönetimi, bursiyerleri, yakınları ve sanatçı dostları tarafından anıldı.
Türk Müziği bilimcisi, eğitimci, müzikolog, Cumhuriyet tarihinin ilk devlet sanatçısı, ilk Türk operasının bestecisi, Türk Beşleri arasında yer alan, klasik batı müziği formunda önemli yapıtlara imza atmış Ahmet Adnan Saygun ve eşi Nilüfer Saygun’un anma töreni, 6 Ocak Cuma günü Zincirlikuyu Mezarlığı’ndaki kabirleri başında gerçekleşti. Tüm mal varlıklarını Türk Eğitim Vakfı’na (TEV) bağışlayan Saygun çiftinin anma törenine, TEV Genel Müdürü Banu Taşkın, TEV yetkilileri ve bursiyerlerinin yanı sıra Saygun’un yakınları ve sanatçı dostları da katıldı.
Bağışlarıyla yüzlerce öğrencinin hayatına dokunan Ahmet Adnan Saygun ve eşi merhume Nilüfer Saygun’un anıldığı törende konuşan TEV Genel Müdürü Banu Taşkın şunları söyledi: “Vakfımızın Mütevelliler Heyeti Üyeliğini de yapmış Ahmet Adnan Saygun ve kıymetli eşi mal varlıklarını vakfımıza emanet ederek gençlerimizin yoluna ışık oldu. Bağışçımız merhum Ahmet Adnan Saygun’un adına verilen burs fonundan bugüne kadar yüzlerce gence eğitim bursu sağladık. 2022-2023 eğitim döneminde 16 öğrencimiz daha bu burstan faydalanacak. Gençlerimize verdiğimiz eğitim desteği ile değerli bağışçımızın adını sonsuzluğa taşımaya devam edeceğiz. Nur içinde yatsınlar.”
Türk Eğitim Vakfı Hakkında:
Türk Eğitim Vakfı (TEV), 4 Mayıs 1967 tarihinde merhum Vehbi Koç'un önderliğinde eğitime gönül vermiş 205 Türk aydını tarafından kuruldu. Başarılı ve maddi olanakları sınırlı olan öğrencilere burs desteği vererek Türkiye’ye ve insanlığa katkı sağlayacak öncü gençleri ve onların yetişecekleri eğitim sistemini destekleyen TEV, kuruluşundan günümüze yaklaşık 260 bin yurt içi ve 2 bin yurt dışı bursu sağladı. Eğitime katkılarını 31 adet eğitim tesisi yaptırarak destekleyen Türk Eğitim Vakfı ayrıca Türkiye’de üstün başarılı ve yüksek potansiyelli öğrencilere ihtiyaç duydukları eğitimi lise düzeyinde sağlamak amacıyla kurulan İnanç Lisesi’ni 2001 yılında devraldı ve okul Türk Eğitim Vakfı İnanç Türkeş Özel Lisesi (TEVİTÖL) adıyla eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İzmir’de, Trabzon’da ve Ankara’da kız öğrenci yurdu açarak Türk Eğitim Vakfı Öğrenci Yurtları İktisadi İşletmesi bünyesinde faaliyet alanını genişletti.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.