Tufan Gündüz’den EXPO 2023 Kitap Fuarı’nda tarih dolu mükemmel söyleşi
Kahramanmaraş HaberleriSöyleşi, imza günleri ve etkinliklerle hız kesmeden devam eden EXPO 2023 Kitap Fuarı’nın bu kez konuğu, Tarihçi-Yazar Prof. Dr. Tufan Gündüz oldu. Gündüz, “Kahramanmaraş’ın bir kültür, edebiyat ve sanat şehri olduğunu artık tamamen kanıksamış ve içselleştirmiş durumdayız” dedi.
Onikişubat Belediyesi’nin Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yaptığı Uluslararası EXPO 2023 etkinlikleri kapsamında düzenlenen Kitap Fuarı, imza günleri, etkinlikler ve söyleşilerle devam ediyor.
12 Kasım’a kadar, 09.00’dan akşam 21.00 saatleri arasında açık olan EXPO 2023 Kitap Fuarı, her gün her yaş grubundan binlerce kitapseveri ağırlıyor.
Yazar ve yayıncıları kitapseverlerle bir araya getiren fuara gelen kitapseverler, sevdikleri yazarları görebilme ve sohbet etme fırsatı buluyor.
Okurlar, gün boyu yayınevi stantlarını gezerek severek okudukları yazarların kitaplarını alırken, çocuklar ve gençler de ağırlıklı olarak okul derslerine yardımcı olacak kaynak ve test kitaplarına ilgi gösteriyor.
Fuar kapsamında düzenlenen söyleşi ve imza günleri de büyük ilgi görüyor.
Bu kapsamda Kitap Fuarı’nın konuğu Türkiye’nin önde gelen tarih profesörlerinden biri olan Prof. Dr. Tufan Gündüz oldu.
Gündüz, tarih dolu söyleşisinin ardından dinleyicilerinin sorularını yanıtlarken, kitaplarını da imzaladı.
“Kahramanmaraş’ın bir kültür, edebiyat ve sanat şehri olduğunu içselleştirmiş durumdayız”
Burada açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Tufan Gündüz, EXPO 2023 Kitap Fuarı’na katıldığı için mutlu olduğunu söyledi.
Depremin ardından düzenlenen Kitap Fuarı’nın çok daha anlamlı hale geldiğini kaydeden Gündüz, “EXPO 2023 Kitap Fuarı’na geldiğim için çok mutluyum. Öncelikle belirtmem gerekiyor ki 8 Şubat’ta gelecektim ama 6 Şubat’ta deprem oldu. Aslında o deprem, tüm ruh dünyamızı, kaderimizi, hayatımızı, her şeyimizi değiştirdi. Onun travmasını nasıl atlatırız diye düşünürken bugüne nasip oldu. Bir kez daha Kahramanmaraş’ta Kitap Fuarı’ndayım. Şunu gördüm ki yaralar hızlı bir şekilde sarılıyor, çocuklarımız yine aynı cıvıl cıvıl etrafta dolaşıyorlar. Kitap Fuarı’nda çocukları görmek beni ayrıca mutlu ediyor. Bunun için onları okullarından alıp buraya getiren belediyeye ayrıca teşekkür etmek gerekiyor. Çünkü kitap, gençlerin, çocukların elinde olduğu zaman daha güzel. Hiç olmazsa bir alışkanlık devam ediyor. Kahramanmaraş’ın bir kültür, edebiyat ve sanat şehri olduğunu artık tamamen kanıksamış ve içselleştirmiş durumdayız. Bu kültür ve sanat da yine onlarla yükselecek. Çok mutluyum burada olmaktan, hem geçen yıldan kalan borcumu ödemiş oldum hem de Kahramanmaraşlı kardeşlerimle hemhal olma fırsatı buldum. Fuarların güzel bir tarafı da okuyucu ile yazarları buluşturuyor olması. Sürekli evimizde, okulumuzda veya iş yerimizde kalarak bunu sağlamamız mümkün değil. Kitap Fuarları hakikaten çok değerli bir hizmet veriyor bu anlamda. Bu yüzden organizasyonları sağlayanlara da ayrıcı teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
Söyleşinin ardından Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ali Ünsal tarafından günün anısına EXPO 2023 sembol çiçeği sümbül takdim edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş’ta Okulda Panik: 20 Öğrenci Hastanelik Oldu, 2 Okul Boşaltıldı
Kahramanmaraş’ta okulda koku paniği yaşandı. 20 öğrenci hastaneye kaldırılırken Zekeriya Tanrıverdi ve Şehit Ahmet Gülbahar ortaokulları tahliye edildi.
Kadın emeği, zahirenin bereketiyle buluşuyor: Onikişubat’ta Zahire Festivali heyecanı
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, geçen yıl düzenlediği Bağ Bozumu Festivali’ni bu yıl Zahire Festivali ile yeni bir kültürel buluşmaya dönüştürüyor. “Kadın emeği, zahirenin bereketiyle buluşuyor” sloganıyla 17-18 Ekim 2026 tarihlerinde EXPO Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilecek festivalde Kahramanmaraş’ın köklü zahire kültürü, yöresel lezzetleri, yerel üretimi ve kadın girişimcilerin emeği bir araya gelecek. Ünlü şeflerin atölyelerinden yemek yarışmalarına, çocuk etkinliklerinden konserlere uzanan programıyla festival, iki gün boyunca şehrin kültürel ve gastronomik zenginliğini ziyaretçilerle buluşturacak.
Bölgenin en büyük Auto Show’u ikinci kez Kahramanmaraş’ta kapılarını açıyor!
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenecek 2. Auto Show Onikişubat 2026, dünya otomotiv markalarını, sıfır kilometre araçları ve otomotiv sektörünün farklı alanlarında faaliyet gösteren firmaları Kahramanmaraş’ta buluşturacak. 15-18 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek organizasyon, otomobil tutkunlarına ve sektör temsilcilerine dört gün boyunca geniş kapsamlı bir deneyim sunacak.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den 8 İlçede Kuvvetli Sağanak Uyarısı!
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM); Onikişubat, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Dulkadiroğlu, Ekinözü, Elbistan ve Göksun’da kuvvetli sağanak yağışların beklendiğini duyurdu. Yağışların 15 Ekim Perşembe günü saat 03.00’da başlayıp saat 18.00’a kadar süreceği tahmin edilirken her türlü olumsuzluğa karşı dikkatli ve tedbirli olunması noktasında vatandaşlar uyarıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Muhtarlara Kahramanmaraş Kalesi’nde Tarih Yolculuğu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından Kahramanmaraş Kalesi’nde düzenlenen programda muhtarlar, tarihçi yazar Mehmet Işık’ın anlatımıyla şehrin milli mücadele tarihini ve kalenin bağımsızlık mücadelesindeki önemini yakından tanıdı. Söyleşi ve kale gezisiyle Kahramanmaraş’ın kahramanlık destanı bir kez daha hatırlanırken katılımcılar, tarihi mirasın manevi atmosferini yaşadı.
Dulkadiroğlu Meclisinde 2027-2029 Bütçesi İçin Görüşmeler Yapıldı
Dulkadiroğlu Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın ikinci oturumu, Belediye Başkanı Mehmet Akpınar başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda, 2027 yılı ve izleyen iki yılın bütçe ve tarifeleri başta olmak üzere ilçenin mali geleceğini yakından ilgilendiren önemli gündem maddeleri ele alındı.