Tertemiz Bir Dulkadiroğlu
GÜNDEMBaşladığı günden bu yana Sıfır Atık Projesine ilk destek veren belediyelerden olan Dulkadiroğlu Belediyesi, Sıfır Atık Projesinin gereksinimlerini harfiyen yerine getiriyor. Belediye Başkanı Necati Okay, daha temiz ve yaşanılabilir bir Dulkadiroğlu için çalıştıklarını hatırlattı.
Çevre hassasiyetine dikkat çekmek ve daha yaşanılabilir bir ortam sağlamak amacıyla başlatılan Sıfır Atık projesine Dulkadiroğlu Belediyesi büyük destek vermişti. İlk olarak Sıfır Atık ile ilgili eğitim programları düzenleyen Dulkadiroğlu Belediyesi, ardından birçok konuda uygulama gerçekleştirerek ilklere imza atmıştı.
Bu kapsamda atık yağ istasyonları, atık plastik istasyonları ve atık gıda istasyonları gibi geri dönüşüm projelerine imza atan Dulkadiroğlu Belediyesi, bu projelerini etkin bir şekilde kullanmaya devam ediyor.
Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, çevre konusunda gösterdikleri hassasiyete dikkat çekti. Başkan Okay, yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Daha temiz, daha yaşanılabilir bir Dulkadiroğlu içen var gücümüzle çalışıyoruz. Bu kapsamda sayın Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Erdoğan hanım efendinin başlatmış olduğu Sıfır Atık projesine ilk günden bu yana destek veriyoruz. Sıfır Atık projesinin tüm gereksinimlerini ilçemizde uyguluyoruz. Bu kapsamda birçok projeye imza attık. Bu projeler ekiplerimiz tarafından hassasiyetle denetleniyor ve takip ediliyor.
Bundan sonraki süreçte de aynı şekilde projeye destek olacağız. Sıfır Atık projesiyle vatandaşlarımızda geri dönüşümün önemini kavramış durumda. Her türlü atık geri dönüştürülerek büyük bir çevre hassasiyeti sağlanmaktadır. Hem ekonomik, hem de çevre açısından önemli gördüğümüz bu konuda çalışmalarımız devam edecek. Şuanda ilçe genelinde atık yağ, atık plastik ve gıda toplama istasyonlarımız mevcut. Bu istasyonlarımdan atık yağ istasyonumuz otomasyon olarak çalışmakta. Yine Atıkmatik dediğimiz bir cihazımız var. Bu cihazımızda çeşitli geri dönüşüm ürünlerini topluyor. İnşallah ilçemize geri dönüşüm anlamında çok daha fazla projeye yapacağız. Bu projelerle vatandaşlarımızın bilgilenmesi ve bilinçlenmesi son derece önemlidir. Vatandaşlarımızın Sıfır Atık konusunda daha duyarlı olmalarını diliyorum.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.