Son Günlerde Artan Siyah Böcekle Mücadele Sürüyor
GÜNDEMKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nden şehir genelinde ve komşu illerde popülasyonları artan siyah böceklere (Kınkanatlılar/Coleoptera) ilişkin açıklama yapıldı.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, şehir genelinde ve komşu illerde görülmeye başlayan “Coleoptera” böcek türüyle ilgili açıklamada bulundu. Yapılan açıklamada, “Halk arasında siyah böcek olarak adlandırılan Kınkanatlılar Coleoptera takımına ait canlılara iklimin değişkenlik göstermesi, havaların aniden ısınması ve doğal floranın zenginliği gibi nedenlere bağlı olarak üremektedir. İlgili tür, şehrimizde olduğu gibi Adıyaman, Gaziantep ve Malatya gibi birçok ilde görülmekte ve yaz aylarında popülâsyonlarında artış gözlemlenmektedir. Halk sağlığı açısından herhangi bir tehdit oluşturmayan böcek popülâsyonunun kontrolü 54 araç ve 110 personelle birlikte gerçekleştirilmektedir. Koordineli bir şekilde, gündüz rezidüel akşam ise uçkun mücadelesi veren ilaçlama ekiplerimiz vatandaşlarımıza rahatsızlık veren böcek türlerine karşı 7/24 seferber olmaktadır. Vatandaşlarımıza ve kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadeleri yer aldı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.