© Haber Hanesi 2014 - 2025

Şiddetli Hortum Kahramanmaraş'ı Vurdu! Çatılar Uçtu, Ağaçlar Devrildi

Kahramanmaraş’ta Hortum Paniği! Andırın'da Evler Hasar Gördü

Kahramanmaraş'ın Andırın ilçesinde, öğle saatlerinde oluşan şiddetli hortum, Bostanlı ve Boğazören mahallelerinde büyük maddi hasara neden oldu. Aniden etkisini gösteren hava olayı, çok sayıda yapının çatısını uçurdu, ağaçları devirdi ve bazı ahırları kullanılamaz hale getirdi.

Mahalleliler, hortumun büyük bir gürültüyle geldiğini ve kısa sürede çevreye büyük zarar verdiğini belirtti. Şans eseri herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmazken, maddi zarar oldukça büyük. Afet sonrası bölgeye sevk edilen yetkililer, hasar tespit çalışmalarına başladı.

Yetkililer, benzer olayların yaşanmaması adına vatandaşları hava durumu uyarılarını takip etmeye ve gerekli önlemleri almaya davet etti. Andırın’da yaşanan bu hortum, iklim değişikliğinin bölgedeki etkilerini bir kez daha gözler önüne serdi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER