Şevket Bulut’un Edebî Mirası Kahramanmaraş Kalesi’nde Ele Alındı
Kahramanmaraş HaberleriTürk edebiyatının önemli ismi Şevket Bulut, vefat yıldönümlerinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle anıldı. Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Bulut’un eserleri ve Anadolu’ya tuttuğu edebiyat aynası konuşuldu.
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri ünvanına sahip Kahramanmaraş’ta kültür ve sanat faaliyetlerini kesintisiz sürdüren Büyükşehir Belediyesi, “Maraş Merkezli Anadolu’nun Hikâyecisi” olarak adlandırılan hikâye yazarı ve şair Şevket Bulut’u vefatının 30’uncu yıl dönümünde düzenlediği özel programla andı.
Kahramanmaraş Kalesi’nde gerçekleştirilen etkinliğin moderatörlüğünü Prof. Dr. Selim Somuncu gerçekleştirirken, Prof. Dr. Alpay Doğan Yıldız ve Ramazan Avcı konuşmacı olarak katıldı. Programa çok sayıda edebiyatsever katıldı.
Tarihi Mekânda Edebiyat Dolu Buluşma
Programda, Şevket Bulut’un Türk düşünce ve edebiyat hayatındaki yeri farklı yönleriyle ele alınırken, şair ve yazarın sanat anlayışı, şiir dili, fikir dünyası ve toplumsal etkileri üzerine kapsamlı değerlendirmelerde bulunuldu.
Program boyunca katılımcılar, Şevket Bulut’un eserlerine ve düşünsel birikimine ilişkin farklı perspektifleri dinleme fırsatı buldu. Kahramanmaraş Kalesi’ndeki edebiyat buluşması, Bulut’un Anadolu hikâyeciliğindeki yerini ve eserlerinin şehir kültürüyle kurduğu bağı hatırlattı. Program sonunda katılımcılara yazarın “Yalnızlık Çemberi” adlı kitabı hediye edildi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.