© Haber Hanesi 2014 - 2025

Sessiz Dostlara Yardım Eli

Büyükşehir Belediyesi soğuk kış günlerinin yaşandığı şu günlerde sahipsiz sokak hayvanlarına sahip çıkarak, hayvan barınağında kedi ve köpeklerin bakımlarını yürütüyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi sahipsiz hayvanların yaşam kalitesinin arttırılmasını amaçlayarak, çevre sağlığı, halk sağlığı ve en önemlisi de sessiz dostlarımızın sağlığı açısından faaliyetlerini hızlı şekilde devam ettiriyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde bir taraftan hayvanların barınma ihtiyaçları giderilirken bir taraftan da sağlık açısından kontrolleri düzenli bir şekilde yapılıyor.

 

4 Bin 280 Sessiz Dost

Büyükşehir Belediyesi Mahalle ve Tarım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nde sahipsiz sokak hayvanlarının her türlü bakımları yapılıyor. Veterinerlik İşleri Şube Müdürlüğü’nden konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada: “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimize bir yıl içerisinde 4 bin 280 sahipsiz kedi ve köpek getirilmiştir. Bu getirilenlerden 1812 tanesi ateşli silah yaralanması, yüksekten düşme, iple boğma, bıçakla kesme, trafik kazası, tecavüze uğrama, zehirlenme, darbeye maruz kalma, bakteriyel ve viral enfeksiyonlara maruz kalmış vaziyette ekiplerimiz tarafından getirilerek tedavileri gerçekleştirilmiştir. 1457 adet köpeğimizin üremesi kontrol altına alarak kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirilmiştir. 593 adet kedi ve köpeğimiz vatandaşlarımız tarafından talep görerek sıcak yuvalarına kavuşturularak sahiplendirilmiştir. 2 bin 680 adet sahipsiz sessiz dostlarımıza aşılama yapılarak koruyucu tedbirler alınmış olup hayvan barınağımızda her türlü bakımı yapılmaktadır” denildi.

 

Aşıları Tam Yapılmaktadır

Açıklamada: “Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi sahipsiz hayvanların sesi olmaya devam etmektedir. Veteriner Halk Sağlığı açısından büyük öneme sahip Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezimiz sahipsiz hayvanların yaralanmaları, hastalanmaları durumunda tedavileri gerçekleştirilmekte ve yaban hayvanlarından olası viral hastalıklara karşı koruyucu önlem amaçlı aşıları uygulanmaktadır. Bu şekilde veteriner ve halk sağlığı açısından bulaşıcı hastalıkları ortadan kaldırılmaktadır” denilerek bilgi verildi.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER