© Haber Hanesi 2014 - 2025

Şehrin İçmesuyuna Güvence Olacak Kısık Barajı’nın İhalesi Yapıldı…

Kısık Barajı’nın ihalesinin yapıldığını açıklayan Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “20 yıldır özlemle beklenen, 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Toplam maliyeti 3,4 milyar TL olan projenin tamamlanması ile Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimize içmesuyu temini noktasında arz güvenliği sağlanacak” ifadelerini kullandı.

Kahramanmaraş’ın içmesuyu geleceği için büyük önem taşıyan Kısık Barajı Projesi’nin yapım ihalesi gerçekleştirildi. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen ihale ile Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinin içmesuyu geleceği güvence altına alınacak. Yeni yatırımın Kahramanmaraş’a hayırlı olmasını dileyen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci, “20 yıldır özlemle beklenen, 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Barajı Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Projenin tamamlanması ile şehir memba kalitesinde içme suyuna kavuşacak. Toplam maliyeti 3,4 Milyar TL olan projenin tamamlanması ile Onikişubat, Dulkadiroğlu, Türkoğlu ve Pazarcık ilçelerimize içmesuyu temini noktasında arz güvenliği sağlanacak. Kahramanmaraş’ımıza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

 

Şehrin İçmesuyuna Güvence

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör ise yaptığı açıklamada, “Dulkadiroğlu, Onikişubat, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerimize 31,5 milyon metreküp içmesuyu sağlayacak Kısık Barajı Projesi’nin ihalesi gerçekleştirildi. Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı, önceki dönem Tarım ve Orman Bakanımız Prof. Dr. Vahit Kirişci, DSİ Genel Müdürümüz, milletvekillerimiz ve il başkanımıza emekleri için teşekkür ediyoruz. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER