© Haber Hanesi 2014 - 2025

Şehitkamil’de Tiyatro Şöleni Başladı: Minikler Sanatla Buluşuyor

Şehitkamil Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Çocuk Tiyatrosu Günleri, bu yıl üçüncü kez perdelerini açtı. 18 Kasım’da başlayan tiyatro şöleni, ilçenin dört bir yanındaki çocukları sanatla buluşturarak kültürel anlamda önemli bir etkinliğe dönüştü. Organizasyonun ilk 2 gününde 2 bin 400 çocuk “Kral Olmak İstemeyen Aslan” oyununu izledi.

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz’ın çocuklara armağan ettiği 3. Çocuk Tiyatrosu Günleri yoğun katılımla başladı. 18-23 Kasım tarihleri arasında Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde düzenlenen tiyatro şöleni, organizasyonun ilk 2 gününde yüzlerce öğrenciyi ağırladı. Tiyatro Günleri kapsamında Arıl, Bilek, Atalar, Bağbaşı, Sacır ve Kayaönü Mahallelerinden öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde Şehitkamil Belediyesi’nin tahsis ettiği servislerle okullarından alınarak Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’ne getirildi. Çocuklar burada hem keyifli bir gün geçirdi hem de sahne sanatlarıyla yakından tanışma fırsatı buldu.

2 GÜNDE REKOR KATILIM

Tiyatro günlerinin ilk gösterimlerinde çocuklar, Nilbanu Engindeniz’in yazıp yönettiği “Kral Olmak İstemeyen Aslan” oyununu izledi. Hem eğlenceli hem de öğretici mesajlar içeren oyun, minik izleyicilerden büyük alkış aldı. 18-19 Kasım tarihlerinde 4 seansta 2 bin 400 kişi tiyatro izleme imkânı buldu. Salonu dolduran çocuklar, renkli kostümler, canlı anlatım ve güçlü sahne performansıyla adeta masalsı bir dünyaya yolculuk yaptı.

FIRSAT EŞİTSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRACAĞIZ

Şehitkamil Belediye Başkanı Umut Yılmaz, tiyatro izleme alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılmasının önemine dikkat çekti. Projenin çocukların zihinsel, sosyal ve duygusal gelişimine önemli katkı sunduğunu ifade eden Yılmaz, özellikle kırsal mahallelerde yaşayan çocukların tiyatro, konser ve benzeri kültürel etkinliklere erişim konusunda zaman zaman fırsat eşitsizliği yaşadığını belirterek, düzenledikleri bu proje sayesinde bu eşitsizliği ortadan kaldırdıklarını söyledi. Yılmaz, “Her çocuğumuzun kültür ve sanatla iç içe büyümesi bizim için çok kıymetli. Şehitkamil’de yaşayan tüm evlatlarımızın eşit imkânlarla sanatsal faaliyetlere ulaşabilmeleri için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

3. Çocuk Tiyatrosu Günleri boyunca farklı mahallelerden binlerce öğrencinin Devlet Tiyatroları Şehitkamil Sahnesi’nde ağırlanması planlanıyor. Şenlik kapsamında çocuklar hem sanat dolu bir atmosferle buluşacak hem de sosyal yönlerini geliştirecek aktivitelerle keyifli saatler geçirecek.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER