Şehitkamil'de Fiyat Etiketlerine Sıkı Denetim: 45 İşyerine İnceleme
GÜNDEMGaziantep Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tüketici haklarını koruma adına yürüttükleri kapsamlı denetimlere hız kesmeden devam ediyor.
6502 sayılı Tüketici Koruma Kanunu ve Fiyat Etiket Yönetmeliği kapsamında gerçekleştirilen denetimler, ilçede ticari faaliyet gösteren iş yerlerine yönelik sürpriz kontrollerle sürdürüldü. Şehitkamil Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, İl Ticaret Müdürlüğü yetkilileri ile birlikte gerçekleştirdikleri çalışmada, aynı gün içerisinde 45 işyerini mercek altına aldı. Denetimler sırasında işyerlerinin, satışı yapılan ürünlerin fiyat etiketlerinin müşteriler tarafından net bir şekilde görülebilir olması ve ürünlerin etiketlerinde gerekli bilgilerin bulunması gerektiği konularında uyarıldı. Özellikle tüketici haklarının korunması amacıyla yapılan bu denetimlerin hem esnafın hem de tüketicilerin haklarının korunmasına yönelik önemli bir adım olduğu vurgulandı.
Denetim sırasında yapılan uyarılara rağmen belirtilen kurallara uymayan iş yerlerine cezai işlem uygulanacağı açıkça ifade edildi. Yetkililer, vatandaşların tüketici haklarının korunması adına yapılan bu denetimlerin aralıksız süreceğini ve kurallara aykırı davrananların yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını dile getirdi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.