Şehitkamil'de Can Dostlar Aç Bırakılmıyor
GÜNDEMŞehitkamil Belediyesi, aşırı sıcak havalarda da can dostların en büyük destekçisi olmayı sürdürüyor. Ekipler, ilçe genelindeki hayvan beslenme noktalarına düzenli olarak yiyecek ve içecek bırakmaya devam ediyor.
Uyguladığı proje ve gerçekleştirdiği çalışmalarla sokak hayvanlarının yaşadığı zor günlerde onlara destek olan Şehitkamil Belediyesi, 2011 yılında başlattığı ‘Bayat Ekmek Toplama’ projesinin kapsamını genişletmeye devam ediyor. Proje kapsamında apartmanların önüne koyulan bayat ekmek toplama kutuları sayesinde çöpe atılacak bayat ekmekler toplanıyor. Yaz ve kış aylarının olumsuz hava şartlarında yiyecek bulmakta zorlanan sokak hayvanlarının doyurulması için ilçenin farklı noktalarında belirlenen yiyecek ve içecek noktaları sayesinde sokak hayvanlarının karnı doyuyor. İlçede bulunan mevcut hayvan beslenme noktası sayısını son 4 ay içerisinde 3 kattan fazla arttıran Şehitkamil Belediyesi, daha fazla sokak hayvanına ulaşmak için projenin kapsamını her geçen gün genişletiyor.
HAYVANLARIMIZI AÇ VE SUSUZ BIRAKMIYOR
Projeye ilişkin açıklamada bulunan Batıkent Mahalle Muhtarı Mecit Katırcı, “Şehitkamil Belediyemiz, ilçemize yapmış olduğu hizmetlerle vatandaşlarımıza göstermiş olduğu duyarlılığı, sokak hayvanlarımıza da gösteriyor. Parklarımızda oluşturduğu beslenme noktaları ile bu sıcak yaz günlerinde hayvanlarımızı aç ve susuz bırakmıyor. Belediyemizin bayat ekmek toplama ekipleri, topladığı bayat ekmekleri bu beslenme noktalarına getirerek, hayvanlarımıza yem olarak bırakıyor. Bunun yanı sıra mahalle sakinlerimiz de yiyecek ve su getirerek, sokak hayvanlarımızı aç ve susuz bırakmıyor. Çok güzel bir uygulama, belediyemizin yapmış olduğu bu uygulamadan çok memnunuz” şeklinde konuştu.
HAYVANLARIMIZA SAHİP ÇIKIYOR
Mahalle sakinlerinden Şeref Kıraç ise yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı:
“Bu sıcak yaz günlerinde bizler nasıl susuzluk ve açlık çekiyorsak muhakkak ki hayvanlar da açlık ve susuzluk çekiyordur. Bundan dolayı da Şehitkamil Belediyemiz, sokak hayvanlarını düşünerek parklarımızda oluşturduğu hayvan beslenme noktaları ile hayvanlarımıza sahip çıkıyor. Hayvanlarımız, bu beslenme noktaları sayesinde aç ve susuz kalmıyor. Bizler de mahalle sakinleri olarak elimizden geldiği kadar, bu beslenme noktalarına yiyecek ve su getirerek, sokak hayvanlarını aç ve susuz bırakmamaya çalışıyoruz. Bizlere böyle bir hayır yapmayı ve hayvanlara destek olmamıza vesile olduğu için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu’na teşekkür ederiz.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.