© Haber Hanesi 2014 - 2025

Şehitkamil U14 Takımı’ndan Tarihi Başarı: 22’de 22 ile İl Şampiyonu

Gaziantep futbol altyapısının yükselen değeri Şehitkamil Belediye Spor Kulübü U14 Futbol Takımı, 2025–2026 sezonunda tarihi bir başarıya imza atarak Gaziantep İl Şampiyonu oldu. Sezon boyunca ortaya koyduğu üstün performansla dikkat çeken kırmızı-siyahlı ekip, çıktığı 22 maçın tamamını kazanarak namağlup şampiyonluk elde etti ve zirveye adını altın harflerle yazdırdı.

Şehitkamil’in genç yetenekleri sezon boyunca adeta gol olup yağdı. Rakip fileleri 116 kez havalandıran takım, savunma hattındaki disiplinli oyunuyla da fark yaratarak kalesinde yalnızca 5 gol gördü. Bu istatistiklerle hem hücum hem savunma performansında dikkat çeken U14 Takımı Gaziantep’i temsil etmeye hak kazandı. Kırmızı siyahlılar, 12–14 Mart tarihlerinde Şanlıurfa’da düzenlenecek olan 1. Kademe Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında mücadele edecek.

 

HEDEF TÜRKİYE DERECESİ

Şampiyonluk sonrası değerlendirmelerde bulunan Branş Sorumlusu Taner Özaykut, elde edilen başarının planlı ve disiplinli bir çalışmanın sonucu olduğunu vurguladı.

Özaykut, Sporu tabana yayma vizyonuyla hareket eden Umut Yılmaz’a, kulüp disiplinini ve başarı odağını güçlü şekilde sürdüren Kulüp Başkanı İrfan Karakuzulu’ya,  operasyonel süreçlerde her zaman destek veren Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Tuğba Taşdoğan’a

teşekkürlerini iletti. Özaykut, Şanlıurfa’da gerçekleştirilecek Türkiye Şampiyonası grup müsabakalarında Gaziantep’i en iyi şekilde temsil etmeyi amaçladıklarını belirterek, “Şehitkamil’in çocukları azimleri ve karakterleriyle neler yapabileceklerini gösterdi. Şimdi hedefimiz, bu başarıyı ulusal düzeye taşıyarak şehrimize yeni kupalar kazandırmaktır” dedi.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş’a büyük gurur: Sevilay Öztürk altın madalya kazandı

Kahramanmaraş’ın milli sporcusu Sevilay Öztürk, 44.05’lik derecesiyle 50 metre sırtüstünde Avrupa’nın en iyisi oldu.

Kahramanmaraş’tan Türkiye Şampiyonluğuna: 10 Yaşındaki Buğlem Gururlandırdı

Hayat Yeniden Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Kırmızı Bisiklet Projesi Yaz Okulu kapsamında kano sporuyla tanışan ve yeteneğinin keşfedilmesinin ardından lisanslı sporcu olan 10 yaşındaki Buğlem Kalay, Eskişehir’de düzenlenen Durgunsu Kano Türkiye Şampiyonası’nda Para Kano U10 K1 200 metre kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Buğlem’in kano eğitimiyle başlayıp Türkiye şampiyonluğuna uzanan başarı hikâyesinin yeni hedefi ise millî takım.

KİPAŞ İstiklal Basket’ten Dev Transfer: Ike Nweke Kahramanmaraş’ta

Türkiye Basketbol Ligi’nde iddialı bir kadro kuran KİPAŞ İstiklal Basket, yeni sezon öncesi ses getirecek bir transfere daha imza attı. Nijeryalı uzun oyuncu Ike Nweke artık Kahramanmaraş için savaşacak.

Dört Gün, Dört Etap, Tek Heyecan Uluslararası Bisiklet Turnuvası Heyecanı Kahramanmaraş'ta Başlıyor

Bisiklet sporunun uluslararası buluşma noktalarından biri olmaya hazırlanan Kahramanmaraş, 4 – 7 Ağustos tarihleri arasında 31 ülkeden 175 profesyonel bisikletçiyi ağırlayacak. Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek organizasyon, şehrin spor altyapısını ve turizm potansiyelini uluslararası arenaya taşıyacak.

Onikişubat Belediyespor’dan Dünya Yıldızı Transferi

Şehrimizi voleybolda Efeler Ligi’nin devler arenasında temsil edecek olan Onikişubat Belediyespor, yeni sezon öncesi kadrosunu dünya voleybolunun tecrübeli isimlerinden Brezilyalı smaçör Hugo Hamacher Silva ile güçlendirdi.

Şehitkamil’de 2. Küme Sportif Müsabakaları Tamamlandı: Binlerce Öğrenci Ödüllendirildi

Şehitkamil Belediyesi tarafından ilçede sporun tabana yayılması, öğrencilerin fiziksel gelişimlerine katkı sağlanması ve daha önce spor müsabakalarına katılma fırsatı bulamamış yeteneklerin keşfedilmesi amacıyla düzenlenen “2. Küme Sportif Müsabakaları” büyük bir başarıyla tamamlandı.  

TÜM HABERLER