© Haber Hanesi 2014 - 2025

Sanko - Yaralarımızı Birlikte Saracağız

Konukoğlu Ailesinin, Gaziantep başta olmak üzere bölgede sağlık hizmetlerinin standardını yükseltmek amacıyla Vakıf kültürü anlayışıyla kurduğu SANKO Üniversitesi Hastanesi, 6 Şubat’ta meydana gelen depremin ilk anından itibaren tüm branşlarda sunduğu sağlık hizmetlerinin yanı sıra, hasta yakınları ve depremzedelere barınma ve yemek olanağı da sağladı.

 

SANKO Üniversitesi Hastanesi, Hastane Afet ve Acil Durum Planı Başkanı Dr. Suat Özerbaş, 474 depremzede hastanın acil ve yataklı tedaviye alındığını, bunlardan 97’sinin ameliyat edildiğini söyledi.

 

Göçük altından çıkarılıp SANKO Üniversitesi Hastanesi’ne getirilen depremzede hastalardan hiçbir ücret alınmadığına dikkat çeken Dr. Özerbaş, ilk günden itibaren hasta, hasta yakınları ve depremden etkilenerek hastanenin barınma ve yemek olanaklarından yararlananlara 40 bin 100 öğün sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği verildiğinin altını çizdi.

 

Dr. Özerbaş, bine yakın depremzede için hastanenin uygun bölümlerinin barınmak isteyenlere açıldığını, koltuk, kanepe, çarşaf, pike, battaniye, yastık gibi her türlü olanağın sunulduğunu kaydetti.

 

Bu dönemde çalışan personel ve zor durumda olan yakınlarının da hastanede sunulan olanaklardan yararlandırıldığına işaret eden Dr. Özerbaş, Hastane Afet ve Acil Durum Planı kapsamında görevli personelin ilk andan itibaren hastaneden ayrılmadan görevlerini yürüttüklerini, çoğu personelin de yakınlarıyla beraber hastanede konaklayarak görevlerini aksatmadıklarına vurgu yaptı.

 

“Depremin ilk dakikalarından itibaren devreye alınan kriz yönetimi süreci kapsamında, acil servis koordinasyonunda ilgili tüm uzman hekim kadromuz görevi başında kalmış, hastaneden hiç ayrılmamışlardır” diyen Dr. Özerbaş, şu bilgileri paylaştı:

 

“Ayrıca asistan hekimlerimiz, Tıp Fakültesi 6. Sınıf öğrencisi intörn doktorlarımız Tıp Fakültesi 5’inci ve 4’üncü sınıf stajyer doktorlarımız, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım Programı öğrencilerimiz gönüllü olarak uzman hekimlerimizin kontrolünde canı gönülden görev yapmıştır.

 

Hastanemizde yürüttüğümüz faaliyetlerin yanı sıra, deprem bölgelerinden tıbbi ve hijyen malzemeleri tile gıda ve diğer ihtiyaçlar için ulaşan kurum ve kuruluşlara da talep ettikleri konularda destek verilmiştir.

 

Bu zor günlerde birlik ve beraberlik içerisinde her türlü sorunun üstesinden birlikte geleceğiz, yaralarımızı birlikte saracağız. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı ve sabır, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.”

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER