SANKO Okulları öğrencilerin Bir Başarı Daha
GÜNDEMSANKO Okulları öğrencileri, “MEF Okulları Fen ve Teknoloji Lisesi Ortaokullar Arası Proje Yarışması”nda “Yazılım- Kodlama Kategorisi”nde Türkiye birinciliği ve ikinciliği kazanarak büyük bir başarıya imza attı.
SANKO Ortaokulu öğrencisi Duru Kayın ve Mahmud Baver Çalışkan, danışman öğretmenleri Yeşim Özzorlar rehberliğinde hazırladıkları "Yapay Zekâ Destekli SMA Takip Cihazı" projesiyle Türkiye birinciliği elde etti. Nesillerin sağlıklı kapalı ortamda yaşamalarını hedefleyen projeyle SMA'lı çocukların ve evde bakımı zorunlu hastaların takibini yapay zekâ ile kolaylaştırılan cihaz geliştirildi. Proje sayesinde hasta bakımının her türlü ortamda desteklenmesi sağlandı.
Öğrencilerden Güneş İkizceli ve Ömer Yıldırım ise proje danışman öğretmenleri Neriman Ersönmez rehberliğinde hazırladıkları “Temassız Akıllı Otomat Cihazı” isimli projeyle Türkiye ikinciliği kazandı.
Projede, insanların birincil ihtiyacı olan gıda teminini gerçekleştirirken, toplu temas edilen yerlerde Covid-19 virüsünün bulaş riskini en aza indirmek için yapay zekâ destekli, tamamen temassız akıllı otomat cihazı tasarlandı.
İnsanların toplu olarak bulunduğu okul, işyeri ve hastane gibi ortamlarda Covid-19 virüsünün yüzeyden bulaş riskini ortadan kaldıran tamamen temassız yapay zekâ destekli akıllı otomat cihazı sayesinde temas etmeden el komutlarıyla sipariş verilerek ürün temin edilebilmektedir.
SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, öğrencilerinin yazılım- kodlama kategorisinde Türkiye birinciliği ve ikinciliğini kazanmalarının gururunu yaşadıklarını belirterek, öğrencilerini ve danışman öğretmenlerini kutladı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.