Ressam Doç. Dr. Türe: “Doğanın sergilediği güzellikleri tuvalime aktararak resmediyorum”
GÜNDEMAkademisyen ressam Doç. Dr. Ahmet Türe’nin doğayı kaynak alarak soyutlanmaları tuvaline aktardığı “Yansımalar” temalı kişisel resim sergisi 21 Ekim Cuma günü saat 17.30’da SANKO Sanat Galerisi’nde açılacak.
15’inci kişisel sergisinde akrilik boya tekniğiyle çalıştığı 30 eserinin yer alacağını bildiren Doç. Dr. Türe, “Doğanın sergilediği güzellikleri tuvalime aktararak resmediyorum” dedi.
Eserlerinin kaynağı doğanın yansımaları olduğundan serginin ismini ‘Yansımalar’ olarak adlandırdığını kaydeden Doç. Dr. Türe, “Doğa bize bedensel olarak yaşamımızı devam ettirebilmek için suyumuzu, ekmeğimizi veriyor. Ruhumuzu beslemek için de güzel olan her şeyi sunuyor. Doğanın sergilediği bu güzellikleri yorum ve değerlendirmelerimle soyutlayarak çizgiyle, renkle, lekeyle ve biçimle tuvalime aktarıp resmediyorum” ifadelerini kullandı.
“30 yıldır bilfiil resim yapıyorum. Aslında geçmişime dönüp baktığımda kendimi bildim bileli resim yapmışım” diyen Doç. Dr. Türe, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Lisans eğitimim dışında resim yapabilmek için bir resim kursu eğitimi almadım. Resim kursu alanlardan daha çok resim yaptığımdan olsa gerek kurs ihtiyacı duymadım. Her alanda olduğu gibi çok çalışmak gerekiyor.
İnsanlardaki yetenek kısmına inanan biri değilim. Yetiştirdiğim, resim öğrettiğim öğrencilerim de bana yetenekten ziyade istekle çalışmanın ve azmin bu alanda ne kadar önemli olduğunu öğrettiler. Resim yapabilmek için önce görmeyi öğrenmek, sonra çizmek gerekiyor. Tabi her şeyde olduğu gibi istekle, hevesle, azimle yapmalıyız.”
Eserlerini Gaziantepli sanatseverlerle buluşturacak olmanın memnuniyetini dile getiren Doç. Dr. Türe, “Sanata ve sanatçıya değer veren SANKO Ailesi’ne teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Doç. Dr. Türe’nin “Yansımalar” isimli kişisel resim sergisi 21 Ekim- 11 Kasım tarihleri arasında açık kalacak.
Ahmet Türe
1971 yılında Trabzon'da doğan Doç. Dr. Ahmet Türe, 1994 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Eğitimi Bölümünden mezun oldu.
1997 yılında Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü'ne Araştırma Görevlisi olarak atanan Doç. Dr. Türe, 2001 yılında Selçuk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde Yüksek Lisansını tamamladı. Doç. Dr. Türe, 2014 yılında Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Enstitüsünde Sanatta Yeterlilik Programını bitirdi.
2015- 2022 yılları arasında Necmettin Erbakan Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyeliği yapan Doç. Dr. Türe, Trabzon Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümünde Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.