REKTÖR DAĞLI'DAN 19 MAYIS MESAJI
GÜNDEMSANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, Kurtuluş Savaşı’nın ilk adımının atıldığı günün 100’üncü yılını kutlamanın onurunu yaşadıklarını belirtti.
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan Prof. Dr. Dağlı, “Bundan 100 yıl önce, her türlü imkânsızlık içerisinde Türk Milleti’ne önderlik eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, en büyük gücün inanç ve birlik olduğu bilinciyle Samsun’a doğru yola çıkarak bağımsızlık mücadelesini başlatmıştır” dedi.
“Savaşlar vardır, en büyük gücünüz top ve tüfektir. Savaşlar vardır en büyük gücünüz topa – tüfeğe karşı koyabilen, vatanı uğruna ölmeyi göze alan vatan sevdalılarıdır. Türk Milleti tarihi boyunca bağımsızlığını, vatanı uğruna hayatını feda eden isimsiz pek çok kahramanın cesaretiyle elde etmiştir” diyen Prof. Dr. Dağlı, şöyle devam etti:
“Genciyle, yaşlısıyla, kadınıyla erkeğiyle çıkılan bağımsızlık yolunda kazanılan zaferleri milletine armağan eden Büyük Atatürk, Türk Milleti’nin kaderinin yeniden yazıldığı 19 Mayıs tarihini yarınlarımız olan gençlerimize bayram olarak armağan etmiştir.
Büyük Atatürk, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin, özellikle bugünkü gençliğine ve yetişmekte olan çocuklarına hitap ediyorum: Batı senden, Türk'ten çok geriydi. Manada, fikirde, tarihte bu böyleydi. Eğer bugün batı teknikte bir üstünlük gösteriyorsa, ey Türk çocuğu, o kabahat da senin değil, senden öncekilerin affedilmez ihmalinin bir sonucudur. Şunu da söyleyeyim ki, çok zekisin. Bu belli. Fakat zekânı unut ... Daima çalışkan ol...’ diyor.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de bu sözlerinde olduğu gibi, SANKO Üniversitesi olarak, Büyük Önderimizin gençlere olan bakış açısı, güven ve inancıyla hareket ediyor ve yarınımızın en büyük teminatı olan gençlerimizin ülkemizin adını dünyada daha da büyük başarılarla duyurmaları için var gücümüzle çalışıyoruz.
Kurtuluş mücadelemizin başlangıcının 100. yılında her türlü yokluk ve olumsuzluğa rağmen, bizlere bu güzel vatan toprağında bağımsız yaşama onurunu sağlayan Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.”
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.