Rektör Bakan: “Bayramlar Toplumsal Bağları Güçlendiriyor”
Kahramanmaraş HaberleriRektör İsmail Bakan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda paylaşma ve manevi değerlerin önemine dikkat çekti.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda birlik, beraberlik ve dayanışma vurgusu yaptı. Bayramların toplumsal bağları güçlendiren önemli zaman dilimleri olduğunu belirten Rektör Bakan, paylaşma ve kardeşlik duygularının önemine dikkat çekti.
Prof. Dr. İsmail Bakan mesajında, Kurban Bayramı’nın manevi atmosferinin toplumsal dayanışmayı güçlendirdiğini ifade ederek akademik ve idari personel ile öğrencilere hitaben şu değerlendirmelerde bulundu:
“Bayramlar Kardeşlik Bağlarını Güçlendiriyor”
Rektör Bakan, bayramların yalnızca dini bir ibadetin yerine getirilmesinden ibaret olmadığını belirterek, milli ve manevi değerlerin yaşatıldığı özel günler olduğuna vurgu yaptı. Bakan mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Bayramlar; bizleri birbirimize kenetleyen, toplumsal hafızamızı canlı tutan ve kardeşlik bağlarımızı kuvvetlendiren müstesna zamanlardır. Kurban ibadetinin özünde yer alan paylaşma, yardımlaşma ve yakınlaşma anlayışı; toplumda sevgi, merhamet ve dayanışma duygularını güçlendirmektedir.”
“Birlik Ruhumuz En Büyük Gücümüzdür”
Türk milletinin tarih boyunca karşılaştığı zorlukları birlik ve beraberlik içerisinde aştığını belirten Bakan, manevi değerlerin toplumun en önemli dayanaklarından biri olduğunu kaydetti.
Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi ailesi olarak genç nesillere sadece akademik bilgi değil aynı zamanda aidiyet ve değer bilinci kazandırmayı da önemsediklerini ifade eden Bakan, üniversitelerde üretilen bilimsel çalışmaların toplumsal değerlerle birleştiğinde daha anlamlı hale geldiğini söyledi.
“Tüm İslam Aleminin Bayramını Tebrik Ediyorum”
Mesajının sonunda tüm vatandaşların Kurban Bayramı’nı kutlayan Prof. Dr. İsmail Bakan, şu ifadeleri kullandı:
“Başta üniversitemizin kıymetli mensupları, sevgili öğrencilerimiz ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimiz olmak üzere aziz milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı en kalbi duygularımla tebrik ediyorum.”
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.