Ramazan Sokağı’nda Manevi İklim Özel Bir Sohbet Programıyla Derinleşiyor
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Ramazan etkinlikleri kapsamında 24 Şubat Salı günü Ramazan Sokağı’nda Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın katılımıyla özel bir sohbet programı gerçekleştirilecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ramazan ayının huzur ve kardeşlik iklimini şehir genelinde hissettirmek amacıyla kültür ve sanat faaliyetlerini aralıksız sürdürüyor. Bu yıl ilk kez hayata geçirilen Ramazan Sokağı, her akşam düzenlenen etkinliklerle vatandaşların buluşma noktası olmaya devam ediyor. Ramazan akşamlarının neşesini ve manevi atmosferini hep birlikte paylaşmak isteyen Kahramanmaraşlılar için hazırlanan programlar kapsamında, 24 Şubat Salı günü de özel bir söyleşi gerçekleştirilecek.
Ramazan Sokağı’nda saat 20.30’da başlayacak programda, Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, vatandaşlarla bir araya gelecek. Gerçekleştirilecek söyleşide Ramazan ayının manevi boyutu, toplumsal dayanışma, ibadet bilinci ve gönül dünyamıza yansımaları gibi konuların ele alınacak.
Katılımcılar hem ilmi hem de tasavvufi bir perspektifle Ramazan’ın anlam ve önemine dair kapsamlı değerlendirmeler dinleme fırsatı bulacak. Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Ramazan Sokağı’nda düzenlenen etkinliklerin her yaştan vatandaşa hitap ettiği vurgulanarak, bu özel programa tüm Kahramanmaraşlıların davetli olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca Ramazan boyunca kültür sanat etkinliklerinin devam edeceği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.