Pusula Maraş’tan Gençlere Geleneksel Sanat Atölyesi
Kahramanmaraş HaberleriKahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, tezhip semineri ve workshop etkinliğiyle gençleri geleneksel Türk süsleme sanatıyla buluşturacak. 27 Temmuz Çarşamba günü Pınarbaşı Gençlik Merkezi’nde gerçekleştirilecek etkinliğe başvurular çevrimiçi yapılabiliyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlerin sosyal, kültürel ve sanatsal gelişimine katkı sağlayacak etkinliklerini Pusula Maraş çatısı altında aralıksız sürdürüyor. Eğitimden sanata, spordan kişisel gelişime kadar geniş bir yelpazede faaliyetler düzenleyen Büyükşehir Belediyesi, bu kez geleneksel Türk süsleme sanatlarından tezhibi gençlerle buluşturacak. 29 Temmuz Çarşamba günü Pınarbaşı Gençlik Merkezi’nde “Tezhip Tarihçesi ve Workshop” etkinliği gerçekleştirilecek.
Program kapsamında Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nazik Ağyar, katılımcılarla bir araya gelerek tezhip sanatının tarihsel gelişimi, kültürel önemi ve geleneksel motifleri hakkında kapsamlı bilgiler paylaşacak. Saat 12.00’da başlayacak seminerde gençler, tezhip sanatının inceliklerini alanında uzman bir akademisyenden dinleme fırsatı bulacak. Seminer bölümünün ardından düzenlenecek workshop çalışmasında ise katılımcılar, öğrendikleri bilgileri uygulamaya dönüştürerek kendi el becerileriyle tezhip çalışmaları gerçekleştirecek.
Böylece gençler hem teorik bilgi edinecek hem de geleneksel sanatın uygulama süreçlerini deneyimleme imkânı yakalayacak. Kontenjanla sınırlı olarak gerçekleştirilecek programa katılmak isteyenler, başvurularını https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2026/07/24/pusula-maras-tezhip-tarihcesi-workshopu-basvuru-formu adresi üzerinden çevrimiçi olarak yapabiliyor. Büyükşehir Belediyesi, sanata ilgi duyan tüm gençleri bu özel etkinliğe davet etti.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.