© Haber Hanesi 2014 - 2025

Pusula Maraş Kampları Başladı: Gençler Başkonuş’ta Doğayla Buluştu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin Pusula Maraş Kampları’nın ilki Başkonuş Yaylası’nda gerçekleştirildi. Doğayla iç içe huzurlu bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte gençler; oryantiring, doğa yürüyüşü, canlı müzik dinletisi ve çeşitli sportif aktivitelerle hem eğlendi hem de stres attı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, gençlere yönelik örnek projelerinden biri olan Pusula Maraş kapsamında düzenlediği gençlik etkinliklerine hız kesmeden devam ediyor. Gençlerin kişisel gelişimlerini desteklemek, doğayla buluşmalarını sağlamak ve sosyal etkileşimlerini artırmak amacıyla düzenlenen gençlik kamplarının ilki, Başkonuş Yaylası’nda gerçekleştirildi. Yaklaşık 100 gencin katılımıyla düzenlenen kamp, 1 gece 2 gün süresince dolu dolu geçti.

Doğayla iç içe huzurlu bir atmosferde gerçekleşen etkinlikte gençler; oryantiring, doğa yürüyüşü, canlı müzik dinletisi ve çeşitli sportif aktivitelerle hem eğlendi hem de stres attı. Ayrıca kamp programı kapsamında gençlere, alanında uzman kişiler tarafından kampçılık ve sağlık eğitimi de verildi.

Bu sayede gençler hem doğayla iç içe keyifli vakit geçirme hem de temel kamp bilgileri ve doğada güvenli yaşam konularında bilinçlenme fırsatı buldu. Etkinliğe katılan gençler, kamp deneyiminden duydukları memnuniyeti dile getirerek, böyle anlamlı organizasyonları hayata geçiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti.

Kampa Başvurular Sürüyor

Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Pusula Maraş Gençlik Kamplarının yıl boyunca devam edeceği belirtildi. Açıklamada ayrıca, 15 – 30 yaş arasındaki gençlerin bu etkinliklere katılım sağlayabilmeleri için https://kahramanmaras.bel.tr/duyuru/2025/06/27/pusula-maras-kamplari-basvurusu adresinden çevrimiçi başvuru yapabilecekleri duyuruldu.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER