© Haber Hanesi 2014 - 2025

Prof. Batı: “Geçmişimizi Öğrenerek Geleceğe Işık Tutabiliriz”

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Şubat Kültür Sanat Etkinliklerinde konulan Prof. Dr. Uğur Batı, “Geçmişte yaşadığımız olayları ve nedenlerini iyi analiz edebilirsek, gelecekte aynı hataları yapıp aynı durumlarla karşılaşmayız” dedi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Şubat Kültür Sanat Etkinlikleri hız kesmeden devam ediyor. Programlar kapsamında, Akademisyen – Yazar Prof. Dr. Uğur Batı ile konferans gerçekleştirildi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde düzenlenen ‘Geçmişi Okumak, Geleceği Algılamak’ isimli konferansta tarihi iyi kavrayabilmek, geçmişteki birikimlerle geleceğe yön verebilmek, geleceği planlayabilmek gibi pek çok konu farklı açılardan masaya yatırıldı.

 

Geçmişle Gelecek Arasındaki İlişki

Vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Prof. Dr. Batı, “Geçmişimizi bilmek geleceğimize yön verebilmemiz için son derece önemli. Özellikle kendi tarihimizi iyi öğrenerek geleceğimize ışık tutabiliriz. Çünkü tarih okumak sadece geçmişi öğrenmek değildir. Aynı zamanda günümüzde yaşanan olaylara anlam kazandırmak ve geleceği algılayabilmek demektir. Eğer bizler geçmişte yaşanan olayları ve nedenlerini iyi öğrenebilirsek gelecekte aynı hataları yapıp aynı durumlarla karşılaşmayız” ifadelerini kullandı.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER