Pençe-Kilit Bölgesinde Metan Gazı Felaketi: Şehit Sayısı 8’e Yükseldi
GÜNDEMPençe-Kilit Operasyonu kapsamında Irak’ın kuzeyindeki dağlık alanda yürütülen arama-tarama faaliyetleri sırasında metan gazına maruz kalan 19 askerden 8’i şehit oldu.
Irak'ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Harekâtı bölgesinde, teröristlerden temizlenen bir mağarada yapılan arama-tarama faaliyetinde yaşanan metan gazı zehirlenmesi sonucu şehit olan askerlerin sayısı 8’e çıktı.
Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, 6 Temmuz 2025 tarihinde 852 Rakımlı Tepe’de gerçekleşen operasyonda, daha önce hastane olarak kullanıldığı tespit edilen mağarada metan gazına maruz kalan 19 askerden 8’i yaşamını yitirdi.
Bakanlık, olayın ardından bölgeye intikal eden AFAD ve TSK ekiplerinin mağaradaki çalışmaları sürdürdüğünü ve tüm risklerin bertaraf edilmesi için titiz bir süreç yürütüldüğünü vurguladı. Şehitler için başsağlığı mesajı paylaşan bakanlık, etkilenen diğer askerlerin tedavisine devam edildiğini belirtti.
İletişim Başkanı Fahrettin Altun da olayla ilgili yaptığı açıklamada, olayın doğal yollarla oluşan metan gazı birikmesi sonucu yaşandığını ifade ederek vatandaşların yalnızca resmî kaynaklardan yapılan açıklamalara itibar etmesi gerektiğini vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.