© Haber Hanesi 2014 - 2025

Öztunç, “Pelikan” Yapılanmasına Verilen Yeni Statüyü Gündeme Taşıdı!

Eski Başbakanlardan Ahmet Davutoğlu’nun görevden alındığı dönemde yayınladıkları bildiri ile tanınan ve “Pelikan” yapılanması grubu olarak bilinen Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği’ne(Bosphorus Global) ‘kamu yararına dernek’ statüsü verilmesi Meclis gündemine taşındı.

“Pelikan grubu” olarak tanınan Boğaziçi Küresel ilişkiler Derneği’nin (Bosphorus Global) sosyal medya hesabından kendilerine ‘kamu yararına dernek statüsü’ verildiğini duyurması sonrası harekete geçerek TBMM Başkanlığı’na önerge sunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un yazılı olarak cevaplandırması istemiyle kamuoyu adına sorularına yanıt istedi.

Bosphorus Global'in Twitter hesabından yapılan açıklamada kullanılan, “Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına katkıda bulunmayı asli görevi kabul eden Boğaziçi Küresel İlişkiler Derneği olarak 5. yılımıza 'Kamu Yararına Dernek' statüsü kazanarak girdik. Ülkemiz için çalışmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini masaya yatıran CHP’li Ali Öztunç, “Derneğin , kuruluş amacına bakıldığında, bugüne kadar Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına yaptığı katkı var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?” sorusunu yöneltti ve son 10 yılda kaç dernek ve vakıfa kamu yararı statüsü verildiğini sorguladı.

Öztunç’un Önergesi Aynen Şu Şekilde;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Kültür Ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

Saygılarımla.

                                                                                                                                                                    Ali ÖZTUNÇ

                                                                                                                                                                                           Kahramanmaraş Milletvekili

Kamuoyunda “Pelikan grubu” olarak bilinen Boğaziçi Küresel ilişkiler Derneğine (Bosphorus Global) kamu yararına dernek statüsü verildiği ilgili derneğin sosyal medya hesabından duyurulmuştur.

Buna istinaden;

- Söz konusu derneğe kamu yararına dernek statüsü verilmiş midir? Verilmiş ise, hangi kriterler göz önüne alınarak ve derneğin hangi çalışmalarına istinaden bu statü verilmiştir?

- Bosphorus Global isimli derneğin, kuruluş amacına bakıldığında, bugüne kadar Türkiye’nin sosyal, siyasi, kültürel ve ekonomik alanda tanıtımına yaptığı katkı var mıdır? Var ise bunlar nelerdir?

- Son on yılda kaç dernek ve vâkıfa kamu yararı statüsü verilmiştir? Bu dernek ve vakıflar hangileridir?

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER