Onikişubat Belediyesi’nden 17 kırsal mahallede 26 farklı noktada yoğun hizmet mesaisi
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi, kırsal mahallelerde yaşayan vatandaşların ihtiyaçlarına hızlı ve etkili şekilde yanıt verebilmek amacıyla bu hafta 17 mahallede 26 farklı noktada yoğun bir çalışma yürüttü. Ekipler; ulaşım güvenliğini artırmak, yaşam alanlarını düzenlemek ve altyapı ihtiyaçlarını gidermek için sahada aralıksız mesai yaptı.
Hanifi Toptaş başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, kırsal mahallelerde hizmet kalitesini artırmayı hedefleyen yatırımlarına aralıksız devam ediyor.
Ulaşım ve altyapı ihtiyaçlarının çözüme kavuşturulması için kararlılıkla sahada mesai yapan Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, ‘Onikişubat’ta herkes için hizmet’ anlayışıyla tüm mahallelere eşit ve etkin şekilde dokunuyor.
17 mahallede 26 farklı noktada çalışma
Yeniyapan, Kurtlar, Tekir, Altınova, Cüceli ve Sarımollalı mahallelerinde yol kumlama çalışmaları gerçekleştirilerek özellikle yağışlı dönemlerde bozulan yolların daha güvenli ve kullanışlı hâle gelmesi sağlandı.
Kurucaova, Celilli, Yenidemir ve Fatmalı Yeşilkent mahallelerinde yeni yol açım ve imar yollarının oluşturulmasıyla ulaşım ağının genişletilmesine katkı sunuldu. Döngele ve Zeytindere mahallelerinde yol temizliği yapılırken, Zeytindere’nin yeni açılan yollarında da kapsamlı bir düzenleme çalışması yürütüldü.
Döngel Mahallesi’nde üç ayrı bölgede parke tamiratı gerçekleştirilerek mahalle içi ulaşımın konforu artırıldı. Topçalı Mahallesi’nde gerçekleştirilen büz boru atımıyla yağış sularının kontrollü akışı sağlanarak olası yol bozulmalarının önüne geçildi.
Rahmacılar Mahallesi’nde yol ve şarampol temizliği yapılarak hem güvenlik hem de görüntü bütünlüğü açısından önemli bir iyileştirme sağlandı.
Yeşilyurt Mahallesi’nde meydana gelen samanlık yangınına ise belediye ekipleri hızlıca müdahale ederek vatandaşlara gereken desteği sağladı. Yaşanan olay sonrası bölge temizlenip güvenli hâle getirildi.
İlginizi Çekebilir
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.
Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor
Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.