Onikişubat Belediyesi Ramazan ayı öncesi ‘paylaşmanın güzelliği’ne dikkat çekti
GÜNDEMOnikişubat Belediyesi, Ramazan ayına sayılı günler kala birlik ve beraberliği artırmak amacıyla Cuma namazı sonrası cami cemaati ve vatandaşlara pilav-ayran ikramı geleneğini bu yıl da sürdürdü.
Ramazana sayılı günler kala paylaşmanın güzelliğini gönüllerde hissettirmek adına sorumluluk üstlenen Hanefi Mahçiçek başkanlığındaki Onikişubat Belediyesi, bir kez daha gönülleri fethetti. Sosyal sorumluluk projelerinin öncüsü Onikişubat Belediyesi, Ramazan ayı öncesi her yıl düzenleyerek geleneksel hale getirdiği camilerde pilav-ayran ikramını bu yıl 3 camiyle sürdürdü. Hz. Hamza Cami, Delil Alili Cami ve Serintepe Yayla Camii’ne kurulan çadırlarda cami cemaati, esnaflar, öğrenciler ve vatandaşlara pilav-ayran ikramında bulunuldu. Hz. Hamza Camii’nde Cuma namazının ardından vatandaşlarla bir araya gelen Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, cemaate pilav-ayran ikram etti. Başkan Mahçiçek, cami bahçesinde cemaat ve vatandaşlarla bir araya gelerek, mahallelerde yapılan çalışmalarla ilgili bilgi verip vatandaşlardan gelen soruları da cevaplandırdı.
“Bizim gönül soframızda herkese yer var”
Pilav ikramı sonrası açıklamalarda bulunan Başkan Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak belirli aralıklarla paylaşmanın güzelliğini göstermek ve birlik ve beraberliği artırmak amacıyla çeşitli vesilelerle vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Ramazan ayının da yaklaşmasını fırsat bilerek ilçemizin çeşitli camilerinde cemaatimize ve vatandaşlarımıza pilav-ayran ikramında bulunmak istedik. Bugün Hz. Hamza Cami, Delil Alili Cami ve Serintepe Yayla Camii’nde gönül sofraları kurarak, vatandaşlarımıza ikramlarda bulunduk. Bilindiği üzere Ramazan ayı, akrabalık, komşuluk ve kardeşlik ilişkilerini tazelemek ve kuvvetlendirmek için de eşsiz bir fırsattır. Halen tam olarak geçmeyen pandemi koşullarına da uyarak bu fırsatı Ramazan öncesinde kardeşlerimizle beraber olarak değerlendirdik. Vatandaşlarımızla birlikte olmaktan mutluluk duydum, İnşallah bu kabil organizasyonlarla vatandaşlarımızla bir araya gelmeye devam edeceğiz. Bizim gönül soframızda herkese yer var, tüm vatandaşlarımızın mübarek cuma gününü kutluyorum” dedi.
Cami cemaati ve vatandaşlar, gerçekleştirilen etkinlikten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Başkan Hanefi Mahçiçek’e duyarlılığından dolayı teşekkür etti.
Pilav-ayran ikramı, yapılan duanın ardından sona erdi.
İlginizi Çekebilir
Gündem yaratan operasyonda Bakan Çiftçi’yi sinirlendiren “Seyyid Kutub” detayı
Kahramanmaraş’ta yazar Sadi Yüksel’in gözaltına alındığı operasyonun görüntüleri ve basına yansıma biçimiyle ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturma talimatını veren İçişleri Bakanı Çiftçi’nin, operasyonda ele geçirilen dokümanlar arasında yazar ve düşünür Seyyid Kutub'un kitabının sergilenmesine de tepki gösterdiği belirtildi. Konuyla ilgili geniş kapsamlı inceleme yapılacak.
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi