Offroad Araçları Kahramanmaraş'ta Marşa Bastı
GÜNDEMBüyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Kahramanmaraş’ta düzenlenecek Türkiye Offroad Şampiyonası’na temsili start verildi. 15 ilden 21 araç ve 42 sporcunun katıldığı etkinlikte, offroad tutkunları için heyecanlı bekleyiş başladı. 11 – 12 Aralık’ta Kapıçam Tabiat Parkı’nda devam edecek etkinlikte yarışmacılar 56 kilometrelik zorlu parkurda mücadele edecek.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenlenen Türkiye Offroad Şampiyonası’nda temsili start verildi. Milli İrade Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinliğe Türkiye’nin 15 farklı ilinden 21 devasa araç ve 42 sporcu katıldı. Offroad tutkunları ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılanan etkinlikte heyecanlı bekleyiş geri sayımla sona erdi. Bitci Racing Team, Mustafa Saray, EVL Garage, Andoff Offroad Team, Giuseppe Simonne Agazzi, Erkan Karakaş, Engin Öztürk, Özgür Sarı, Salih Ünsal, Atakan Keskin, Nihat Keskin, Zeki Karaçalı, Enver Gülsuyu ve M. Baki Arpasatan takımlarıyla beraber start verirken, etkinliğin tek kadın yarış takımı Pilot Melis Aksöz ve Co-Pilot Ezgi Yılmaz’ın araçlarıyla yaptığı gösteriler renkli görüntüler oluşturdu.
Bu Yıl İkincisine Ev Sahipliği Yapıyoruz
Etkinliğe ilişkin açıklamada bulunan Kültür Spor ve Turizm Daire Başkanı Duran Doğan, “Bugün Türkiye Offroad Şampiyonası’na Kahramanmaraş olarak ev sahipliği yapıyoruz. Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) işbirliğiyle yaptığımız bu organizasyonun ilkini şehrimizin kurtuluşunun 100’üncü yılında gerçekleştirmiştik, bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Bir yandan her türden spor dalına destek olurken, öte yandan şehrimizin tanıtımına yönelik çalışmalar yürütüyoruz. Otomobil sporları son yıllarda Türkiye ve dünyada yükselen spor dalları. Buna ev sahipliği yapmaktan son derece mutluyuz. Sporcularımıza başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Zorlu ve Eğlenceli Bir Parkur
Yarışmaya katılan en genç ve tek kadın sürücü Melis Aksöz de açıklamasında, “Ben 22 yaşındayım ve yaklaşık 3 senedir motor sporlarında yarışmaktayım. Türkiye’nin ilk kadın xtreme pilotuyum. Aynı zamanda en genç offroad pilotuyum. Bitci Racing Team ile yarışacağız. Kahramanmaraş’a İstanbul’dan geldik. Buraya ikinci gelişim. Artık en üst klasmanda yarışıyorum. Parkur çok değişmiş, geçtiğimiz sezonda da çok eğlenceliydi. Bu sene daha da zorlu hale gelmiş. Kahramanmaraş’ta olduğumuz için çok mutluyuz” dedi. Etkinliğin bir diğer kadın sporcusu Ezgi Yılmaz ise, “Kahramanmaraş’ta bu kez Co-Pilot olarak bulunuyorum. Burada çok eğlenceli bir yarış sezonu geçireceğiz” ifadelerini kullandı.
Akdeniz’de Birinci, Türkiye’de İlk Sıralardayız
Kahramanlar Offroad Kulübü (KAROFF) Başkanı Servet Gül ise yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye’mizin destekleriyle offroad sporunu her geçen gün daha da geliştirme imkanı buluyoruz. Özellikle Başkanımız Hayrettin Güngör’ün gayretleriyle iki yarışma sezonunu da burada yaptık. Şimdi şampiyonamızı gerçekleştireceğiz ve yarışmacılar ödülleriyle buluşacak. Türkiye’de Kahramanmaraş Offroad sporunda ilk sıralarda yer alıyor. Akdeniz bölgesinde en iyiyiz diyebilirim. İnşallah bu sporu daha da geliştirecek, şehrimizin tanıtılmasına da katkı sağlayacağız” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.