Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, KSÜ Konteyner Kenti Ziyaret Etti
Kahramanmaraş HaberleriMilli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin, bir dizi temaslarda bulunmak ve deprem felaketleri ardından Kahramanmaraş’ta eğitim-öğretim alanında yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere ilimize ziyarette bulundu. Bu ziyaretin bir parçası olarak da KSÜ Avşar kampüsünde yer alan Down sendromluların yaşadığı Artı 1 Sokağı'nda Down sendromlu çocukların mehter konserini dinledikten sonra Halk Eğim Merkezi tarafından açılan Umut Sokağı’nı ziyaret ederek burada depremzede kursiyer ve eğiticiler ile sohbet etti.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Avşar yerleşkesinde yer alan konteyner kentte gerçekleşen ziyarette Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’e, Vali Ömer Faruk Coşkun, Kahramanmaraş Milletvekilleri Prof. Dr. Vahit Kirişci ve Ömer Oruç Bilal Debgici, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Kahramanmaraş Ak Parti İl Başkanı Fırat Görgel, Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Kahraman ve çok sayıda vatandaşımız eşlik etti.
Down sendromluların yaşadığı konteynerleri ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Bakan Tekin, Umut Sokağı Kadın Emeği Çarşısı'nda da incelemelerde bulunarak kadın girişimciler ile sohbet etti.
Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin ve beraberindeki heyet gerçekleştirilen ziyaretlerin ardından ilimizden uğurlandı.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.