© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mehir Aile Platformu’ndan Çağrı: 'Aileyi Korumak Geleceği Korumaktır'

Mehir Aile Platformu Kahramanmaraş Temsilciliği, aile yapısının güçlendirilmesine yönelik kapsamlı bir açıklama yaparak toplumsal duyarlılık çağrısında bulundu.

Mehir Aile Platformu Kahramanmaraş Temsilciliği, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik önemli bir açıklama yayımladı. Açıklamada, son dönemde yaşanan acı olaylara da dikkat çekilerek toplumsal birlik ve dayanışma çağrısı yapıldı.

Platform, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta meydana gelen saldırılarda hayatını kaybeden 9 vatandaş için başsağlığı mesajı yayımlayarak, genç yaşta hayatını kaybedenlerin acısının toplumda derin bir üzüntü oluşturduğunu belirtti. Yaralanan öğrencilere ise acil şifa dilekleri iletildi.

Açıklamada, ailenin bireyin ilk eğitim aldığı temel yapı olduğuna vurgu yapılarak, kültürel ve manevi değerlerin nesilden nesile aktarılmasında kritik rol oynadığı ifade edildi. Ailenin aynı zamanda sevgi, empati ve ahlaki değerlerin öğrenildiği ilk ortam olduğunun altı çizildi.

Platform, günümüzde sosyal ve ekonomik değişimlerin aile yapısını etkilediğine dikkat çekerek, farkındalık çalışmalarının artırılması gerektiğini belirtti. Aileyi destekleyen politikaların yaygınlaştırılması ve toplumsal bilincin güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Açıklamada ayrıca, aile içi iletişimi güçlendiren projelere destek verilmesi, gençlerin aile değerleri konusunda bilinçlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliğinin artırılması gerektiği vurgulandı.

Mehir Aile Platformu Kahramanmaraş Temsilciliği, “Aileyi korumak geleceği korumaktır” anlayışıyla toplumun tüm kesimlerini ortak sorumluluk almaya davet etti.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER