© Haber Hanesi 2014 - 2025

Mahçiçek’ten Alman Büyükelçiye Nazik Davet!

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek Kahramanmaraş’ın tanıtımına ve prestijine değer katacak dev projesi EXPO 2023 Onikişubat için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ekonomi, kalkınma, istihdam, tanıtım ve turizm alanlarında kente büyük katkı sağlayacak olan proje şimdiden meyvelerini vermeye başladı.

Başta Onikişubat Belediye Başkanı ve EXPO 2023 Uluslararası Bahçecilik  Sergisi Organizasyonu Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Serdar Zabun, Vize Bölüm Başkanı  Jörg Früstenau, Schengen Vize Bölümünden Stefan Lange ve iData firmasından Melisa Çakır olmak üzere toplamda 100 kişinin katılımıyla 13 Haziran 2019 tarihinde Schengen Vize Tanıtım Toplantısı gerçekleştirilmiş ve fayda sağlayacak sonuçlar alınmıştı.

Toplantı vesilesi ile Vize Bölüm Başkanı Jörg Früstenau ve ekibi Kahramanmaraş’ı ziyaret ederek, istek ve talepleri yerinde dinlerken, değerlendirmelerde bulunmuş ve yapıcı çözümler üretmişti. Çözüm odaklı yaklaşımları ve profesyonel bakış açılarından dolayı Büyükelçi Erdmann’da bir teşekkür mektubu gönderen Başkan Mahçiçek, “ bizzat işin başında bulunan yetkililer tarafından, kaynağında dinlenilmesi ve yapıcı çözümler aranılması bizleri hem onurlandırmış hem de ziyadesi ile memnun etmiştir.” İfadelerini kullandı.

 

Özellikle Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası üyelerinin ağırlıklı olarak Federal Almanya Cumhuriyeti firmaları ile ticaret bağlantılarının yoğun olduğunu ifade eden Başkan Mahçiçek, Vize Tanıtım Toplantısı neticesinde daha az evrak sunarak, daha kısa sürede ve  daha uzun süreli ticari vize verilmesi ve Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayii Odası içerisinde bir iData Vize Ofisi açılması konularında yoğun talep olduğunu belirtti.

 

Schengen mevzuatının  izin verdiği ölçüde en faydalı çözümlerin geliştirileceği inancında olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, görüşmelerinin ardından Alman Büyükelçi Erdmann’ı  Türkiye’nin yeni cazibe merkezi 2023 Uluslararası Bahçecilik Expo’sunun Ev sahibi Kahramanmaraş’ın, ekonomik potansiyelini yerinde keşfetmek, doğal ve tarihi güzelliklerini görmek ve yerel lezzetleri  tatmak ve tanıtmak üzere Kahramanmaraş’a davet etti.

 

İşbirlik ve dostluk ilişkisinin artarak devam etmesi temennisinde bulunan Başkan Mahçiçek, hayata geçirmiş olduğu bu önemli proje ile Kahramanmaraş için yeni bir dönem başladığını belirterek, 2023 yılında dünyanın merkezi haline geleceklerini ve tanıtım açısından büyük popülarite kazanacaklarını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği

Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.

SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.

TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.

İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı

İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.

SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu

SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi 

TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu

TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.

TÜM HABERLER