© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kudüs'ün Davası Sahneye Taşınıyor: "Ümmetin Emaneti Kudüs" Tiyatrosu Kahramanmaraş’ta

Kahramanmaraş Dulkadiroğlu Belediyesi, Kudüs'ün Müslümanlar için taşıdığı manevi önemi ve Filistin davasını gündemde tutmak amacıyla anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yapıyor. "Ümmetin Emaneti Kudüs" sloganıyla düzenlenen, “Minber” isimli Tiyatro Gösterisi, 4 Ekim Çarşamba günü saat 20:00’da Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Dulkadiroğlu Belediyesi, Yönetmenliğini İskender Atilla Atasoy’un yaptığı, Seyfullah Şenel’in yazıp oynadığı “Minber” isimli tiyatro gösterisini Kahramanmaraşlılarla buluşturuyor. 
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, her Müslümanın Kudüs ve Filistin davasına sahip çıkmasının önemine değinerek, bu tür etkinliklerin önemine vurgu yaptı. 

Bu husustaki hassasiyeti dile getiren Başkan Akpınar, “Kudüs, yalnızca bir toprak parçası değil; ümmetin ortak davası, Peygamber Efendimizin mirasıdır. Genç nesillerimizin bu bilinçle yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Düzenlediğimiz tiyatro gösterisiyle Kudüs’ün içinde bulunduğu durumu gündemde tutmayı ve vatandaşlarımızla bu konuyu daha da içselleştirmeyi hedefliyoruz” diyerek etkinliğin amacını özetledi.

Dulkadiroğlu Belediyesi’nin kültürel ve manevi değerlere verdiği önemin altını çizen Başkan Akpınar, bu etkinlik vesilesiyle Kudüs’ün İslam dünyası için taşıdığı önemi bir kez daha hatırlatmak istediklerini belirtti. Ayrıca, belediyenin Kudüs davasına verdiği desteğin artarak süreceğini de vurguladı.
Kudüs’ün dünya Müslümanlarının ortak mirası olduğu bilinciyle gerçekleştirilecek Minber adlı Tiyatro Gösterisi'ne tüm vatandaşlar davetlidir.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER