KSÜ'de Kahramanmaraş Depremi Sağlık Sempozyumu
GÜNDEMKahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Tıp Fakültesi ile Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi (SUAH) iş birliğinde “6 Şubat Kahramanmaraş Depremi Sağlık Disiplinleri Afet Sempozyumu düzenlendi.
“Koordinasyon ve Acil Müdahale” temasıyla KSÜ Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonunda yapılan sempozyuma Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, üniversite yönetimi, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumda saygı duruşu ve İstiklal Marşının akabinde Kahramanmaraş ve bölgedeki iller ile KSÜ SUAH’tan depreme ilişkin görüntülerin yer aldığı video gösterimi gerçekleştirildi.
Sempozyumun açılış konuşmasını Kahramanmaraş Milletvekili Dr. İrfan Karatutlu yaptı. Konuşmasında kendisinin de hekim olduğunu belirten Karatutlu “Bize öğretilen şuydu: Hastalıklar için koruma en ucuz, en kolay yöntemdir. Daha sonra tedavi kısmı gelir ve daha pahalıdır. Aynı şeyi deprem için de düşünebiliriz. Depremin olacağı biliniyordu. Önceden alınan tedbirler daha az maliyetli olacaktı.” dedi.
Kurumlar arası koordinasyonun önemine de dikkat çeken Karatutlu, “En büyük problemlerimizden biri de koordinasyonu, eşgüdümü başaramamış olmamızdır. Ben sağlık müdürlüğü, başhekimlik yaptım. Kurumlar arası koordinasyonu bir türlü sağlayamadık.” dedi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinin depremde hayati bir görev üstlendiğine de değinen Milletvekili Karatutlu, “Üniversite depremde çok önemli bir vazife ifa etti. Gerek barınma noktasında, gerek lojistik noktasında, gerekse sağlık hizmetleri noktasında. Kimse buranın hakkını inkar edemez.” şeklinde konuştu.
Açılışta konuşan KSÜ Rektörü Alptekin Yasım ise 6 Şubat’ta tarihin gördüğü en büyük felaketlerden birini yaşadıklarını belirterek “Bu salonda bulunanların büyük çoğunluğu o gün buradaydı. Tıp Fakültemiz ve hastanemiz personeli büyük bir özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalıştılar. Bugün Gazze’deki hastanelerden çeşitli görüntüler izliyoruz. Emin olun o görüntülerden çok daha acı durumlar yaşadık burada.” dedi.
Rektör Yasım, “Depremde yaşadığımız en büyük sıkıntı iletişimdi. Bunu hastane içinde telsizlerle bir şekilde sağladık. Fakat diğer kurumlarla iletişim sağlayamadık ve bundan dolayı büyük sıkıntılar yaşadık. Bu sempozyumda bu ve benzeri yaşadığımız sıkıntılar, koordinasyon eksiklikleri ortaya konulacak. Depremle ilgili ele alınacak pek çok boyut var. Çevre boyutu, şehircilik boyutu, inşaat boyutu vesaire... Sempozyumun ‘sağlık alanında akut dönemde depremde neler yaptık ve olası başka depremlerde neler yapılabilir?’ gibi sorulara açıklık getireceğine inanıyorum.” şeklinde konuştu.
Sempozyumun açılış töreninde düzenleme kurulu adına KSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Tansel Bekiroğlu Ergün de bir konuşma yaparak sempozyum ile ilgili bilgiler aktardı.
Açılış töreninde ayrıca sempozyuma katkı sunan kurum temsilcilerine protokol üyeleri tarafından plaket ve teşekkür belgeleri takdim edildi.
19-20 Şubat 2024 tarihlerinde iki gün süren ve 11 oturum şeklinde yapılan sempozyum kapsamında Almanya’da yaşayan Uzm. Dr. Ebru Yıldız’ın girişimleriyle temin edilen yardımlarla depremzedeler için kurulan fizik tedavi ve rehabilitasyon ünitesi ile çocuk psikiyatri destek ünitesinin açılışı da gerçekleştirildi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.