© Haber Hanesi 2014 - 2025

KSÜ Rektörü Yasım, Afet Durumları İçin Yürütülen “Dayanıklı Müdahaleciler” Projesini İmzaladı

2023 yılı Erasmus+ KA2_220 Yetişkin Eğitiminde İş birliği Ortaklıkları faaliyeti kapsamında ikinci dönem başvuruları arasından seçilerek desteklenmeye layık görülen "The Resilient Responders” (“Dayanıklı Müdahaleciler)" adlı proje, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım tarafından imzalanarak yürürlüğe girdi

İmza töreninde, KSÜ Proje Koordinatörü ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Orhan Doğan, Trend Education NGO (TENGO) Proje Koordinatörü Dr. Zeynep Elçin Kamalak ve KSÜ Proje Yöneticisi Dr. Stefan Rathert de yer aldı.

"The Resilient Responders (Dayanıklı Müdahaleciler)" projesi, afet durumlarında toplumun ilk müdahale ekiplerinin öngörülemeyen zorluklara karşı daha dirençli bir yapıya kavuşmalarını sağlamak amacıyla tasarlanmış, çok disiplinli bir eğitim ve kapasite geliştirme girişimidir.

Erasmus+ tarafından sağlanan mali destek ile bu proje, afet müdahalesi alanında yeni kaynakların geliştirilmesine öncülük edecek ve geniş bir kitleye ulaşmayı hedefleyecektir.

"Dayanıklı Müdahaleciler" projesi, afet müdahale ekiplerinin zihinsel sağlıklarını koruma ve güçlendirme, travma sonrası stresle başa çıkma becerilerini artırma ve dolayısıyla afet yönetimi süreçlerinin daha etkili ve verimli olmasına katkı sağlama açısından büyük önem arz etmektedir.

Proje, Türkiye'den TREND EDUCATION NGO (TENGO), İspanya'dan ASOCIACIÓN AHORA ONG, Portekiz'den ANIMAM VIVENTEM, İtalya'dan EUROPEAN GRANTS INTERNATIONAL ACADEMY SRL ve Yunanistan'dan INSTITUTE OF ENTREPRENEURSHIP DEVELOPMENT gibi saygın ortaklarla iş birliği içinde yürütülecektir. Bu çeşitlilik, projenin zenginliğini ve kapsamını artırmakla kalmayıp, afet müdahalesi konusunda farklı perspektiflerin ve deneyimlerin bir araya gelmesini de sağlayacaktır.

24 ay sürecek ve 250.000 Euro bütçeli "Dayanıklı Müdahaleciler" projesi, ortaklarla birlikte, afet müdahalesinde görev alan personelin zihinsel dayanıklılıklarını ve psikolojik sağlamlıklarını artırmaya yönelik yenilikçi eğitim programları ve kaynaklar geliştirecektir.

Projenin uluslararası düzeyde geniş bir farkındalık yaratması, stratejik iş birliklerini güçlendirmesi ve afet müdahale alanında yenilikçi standartlar belirlemesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai

KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

TÜM HABERLER