© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kitap Fuarı, Son Gününde Taha Kılınç Söyleşisiyle Devam Etti

Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı’nın son gününde araştırmacı-yazar Taha Kılınç, okurlarıyla bir araya geldi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide, Kılınç farklı coğrafyalardan örneklerle medeniyet bilinci, şehirlerin hafızası ve kültürel süreklilik konularını işledi.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği 10. Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı, son gününde de dolu dolu programlarla devam ediyor. Kitapseverlerin yoğun ilgi gösterdiği fuarda, araştırmacı-yazar Taha Kılınç da bir söyleşiyle okurlarıyla buluştu. KAFUM’da gerçekleştirilen programda, tarih, medeniyet ve kimlik ekseninde bir konuşma yapan Kılınç, İslam dünyasının geçmişten bugüne uzanan birikimini hatırlatarak, “Tarihi sadece kronolojik bir olaylar dizisi olarak değil; medeniyetimizin hafızasını, yön duygusunu ve tecrübemizi barındıran bir yol haritası olarak okumalıyız” dedi. Yoğun katılımla gerçekleştirilen söyleşide, Kılınç farklı coğrafyalardan örneklerle medeniyet bilinci, şehirlerin hafızası ve kültürel süreklilik konularını işledi. Geçmişin bir övünç değil, bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Kılınç, “Medeniyet dediğimiz şey, taş binalar ya da büyük fetihlerden ibaret değildir; asıl medeniyet, insanın insana yaklaşımında, hakikate gösterdiği sadakattedir” ifadelerini kullandı. Programın sonunda dinleyicilerin sorularını da yanıtlayan Taha Kılınç, tarih bilincinin günümüz meselelerini anlamada anahtar rol oynadığını belirtti. Soru-cevap bölümüyle interaktif bir hale gelen söyleşi, katılımcıların büyük beğenisini kazandı. 

“Geçmiş, Bir Sığınak Değil; Bir Pusuladır”

Programda konuşan Taha Kılınç, “Tarihi yalnızca geçmişte kalmış bir hatıralar zinciri olarak değil, bugünün anlamını kuran bir rehber olarak görmek zorundayız. Bizim tarihimiz, yalnızca zaferlerle, kahramanlıklarla değil; insana, ilme, adalete ve merhamete dayalı bir anlayışın eseridir. Ne yazık ki modern çağda, zamanla yarışırken köklerimizi unutur hale geldik. Oysa medeniyet dediğimiz şey, bir mimari üslup, bir sanat dili ya da bir diplomasi başarısından çok daha fazlasıdır. Medeniyet, bir bakışın adıdır. Bugün İslam dünyasının farklı köşelerinde yaşanan sancıları anlamak için, tarihin derin akışına dönüp bakmak gerekir. Çünkü hiçbir kriz, birdenbire ortaya çıkmaz. Her olayın arkasında unutulmuş bir ilke, terk edilmiş bir değer vardır. Eğer yeniden bir dirilişten bahsedeceksek, bunu geçmişi romantikleştirerek değil; geçmişin ruhunu bugünün diline tercüme ederek yapmalıyız. Geçmiş, bir sığınak değil; bir pusuladır” cümlelerini kaydetti.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER