Kİpaş'ın Arge Başarısı Artıyor
GÜNDEMKipaş Tekstil Ar-Ge Departmanı araştırma ve geliştirmeye yönelik yaptığı projeler ve yaptığı yatırımlar ile Türkiye’de Ar-Ge çalışmalarında ilk 250 firma arasında yer aldı.
Türkiye'nin önde gelen ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından hazırlanan ve 2013 yılından bu yana Türkiye’de inovasyon ve araştırma-geliştirme faaliyetlerinin nabzını tutan “Ar-Ge 250” (Ar-Ge'ye en fazla harcama yapan firmalar listesi) araştırması kapsamında, 2015 yılında kurulan ve Kahramanmaraş’ın ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliğine sahip Kipaş Ar-Ge Merkezi 250 firma arasında 173. oldu.
Liste; Türkiye ihracat sıralamasındaki ilk 500 firma tarafından verilen bilgiler ve Borsa İstanbul şirketlerinin Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptıkları açıklamalar ile T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan onaylı Ar-Ge merkezine sahip firmaların Ar-Ge 250 araştırması kapsamında yaptıkları bildirimlerden yola çıkılarak hazırlandı.
AR-GE MERKEZİNDE TÜRKİYE’NİN ÖNDE GELEN UZMANLARI ÇALIŞIYOR
Kipaş Ar-Ge Merkezinde, Tekstil Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği ve Çevre Mühendisliği gibi farklı disiplinlerde uzmanlar ve araştırmacılar bulunurken, yaptığı çalışmalarla da Türkiye gündeminde yer buluyor.
Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından TÜBİTAK iş birliğiyle düzenlenen "Techxtile Start-Up Challenge" Ar-Ge ve İnovasyon alanında gösterdiği başarı nedeniyle Türk Tekstil İnovasyon Ligi ödülüne layık görülmüştü. Ayrıca Merkez bünyesinde TÜBİTAK ile birçok proje sürdürülüyor.
İNOVASYONA VE DOĞAYA ÖNEM VERİYORUZ
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Kipaş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve Kipaş Tekstil Genel Müdürü Halit GÜMÜŞER;
“ Kipaş Tekstil üretim yaptığı her alanda inovatif çalışmalara, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine büyük önem veriyor. Tekstil üretiminde sürdürülebilir, yüksek teknolojiye dayalı, çevreye ve doğaya saygılı bir anlayış oluştu. Bunun sebebi ise; tüketim arttıkça doğal kaynaklarımızın kirlenmesi ve azalması yatıyor. Ayrıca teknolojinin gelişmesi bizleri farklı üretim metotlarına yöneltti. Böylece Araştırma ve geliştirme faaliyetlerine daha çok yatırım yaptık ve bundan da oldukça mutluyuz.
Kipaş Tekstil olarak, üretim yaparken sürdürülebilir inovatif üretim metotlarımızla gelecek nesillerimize daha yaşanabilir bir dünya bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.