Katar’dan Kahramanmaraş’a EXPO 2023 ziyareti
Kahramanmaraş HaberleriOnikişubat Belediyesi ev sahipliğinde 12 Ağustos’ta açılışı gerçekleştirilecek olan EXPO 2023’ün uluslararası katılımcı ülkelerinden Kahramanmaraş’a ziyaretler devam ediyor. Son olarak Katar’dan kente gelen yetkililer, EXPO 2023 hakkında Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’ten bilgi aldı, bahçe kuracakları alanda incelemelerde bulundu.
Kahramanmaraş’ı küresel anlamda cazibe merkezi haline getirecek EXPO 2023 Onikişubat için Sergi Alanı’ndaki çalışmalarda son aşamaya gelinirken, uluslararası katılımcı ülkelerden temsilciler kente gelmeye devam ediyor.
EXPO 2023 kapsamında Katar'ı temsilen Kahramanmaraş’a gelen Asya-Arap Ticaret Odası Başkanı Saad Al-Dabbagh, Future Solutions Genel Müdürü Sami Gabsi, Katar-Türk Sanayi ve Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Veysel Şeker ile eski Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek’i ziyaret etti.
Başkan Mahçiçek, ziyarette üzere Katarlı yetkililere EXPO 2023 hakkında bilgiler verirken, tanıtım filmi eşliğinde işbirliği yapılması gereken konularda istişarelerde bulundu.
Heyet sonrasında ise alanda incelemelerde bulunarak hem projeleri yerinde gördü hem kendilerine tahsis edilen alana yapılacak bahçeye ilişkin bilgi aldı.
“KATAR’I EXPO 2023’DE GÖRMEKTEN ONUR DUYACAĞIZ”
Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Katarlı yetkilileri Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, “Katar’ı temsilen şehrimize gelen Asya-Arap Ticaret Odası Başkanı Saad Al-Dabbagh, Future Solutions Genel Müdürü Sami Gabsi, Katar-Türk Sanayi ve Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu üyesi ve Başkan Yardımcısı Veysel Şeker ile eski Ak Parti Kayseri Milletvekili Dr. İsmail Tamer’e ziyaretleri için teşekkür ediyor, kendilerini ağırlamaktan onur duyduğumuzu belirtiyorum. İnşallah 12 Ağustos’ta açılışını yapacağımız EXPO 2023’de ülkeleri adına görev yapacaklar ve burada ülkelerini temsil edecekler. Kendileri Katar’ın bahçecilik geleneklerini, tarihlerini, kültürlerini ve değerlerini EXPO 2023’e taşıyacaklar. Aynı zamanda Ticaret ve Sanayi Odamızı da ziyaret ederek karşılıklı ekonomik iş birliğini artırmak adına görüş alışverişinde bulunacaklar. İnanıyorum ki ortak ticaret alanları ortaya çıkacak ve ortak yatırımlarla hem Kahramanmaraş hem ülkemiz hem de Katar ile kurulan ekonomik bağ daha da güçlenecek. Kuşkusuz Kahramanmaraş için, ülkemiz ve misafir ülkeler için karşılıklı olarak katma değer, istihdam ve ticaret imkanlarını geliştirecek. Misafirlerimize bir kez daha EXPO 2023 kenti Kahramanmaraş’a hoş geldiniz diyorum. Bu vesileyle köklü dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu Katar'a ve Katarlı kardeşlerimize selamlarımızı iletiyor, EXPO 2023'e davet ediyoruz.” dedi.
İlginizi Çekebilir
KASKİ’den Sağanak Yağışlar Öncesi Sahada Yoğun Mesai
KASKİ, şehir genelinde olası su birikintileri ve taşkınların önüne geçmek için yoğun mesai yapıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor
Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.
KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor
UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.
Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.
Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi.