Kartal Tibet 83 Yaşında Vefat Etti
KÜLTÜR-SANATYeşilçam'ın usta ve emektar ismi yönetmen ve senarist Kartal Tibet, 83 yaşında hayatını kaybetti.
Oyuncu Civan Canova, Instagram hesabına "Güle Güle Kartal kardeşim, seni çok özleyeceğim" yazdı. Katar Tibet 1938 yılında Ankara'da doğdu. 200'e yakın film çekti ve Türk sinemasına büyük katkıları oldu. Ankara Üniversitesi Ulusal Müzik Konservatuarı Tiyatro Bölümü mezunu olan usta oyuncu, oynadığı ve yönettiği filmlerin tamamı Yeşilkam'ın klasiklerindendir. 1961 yılında Tibet, Ankara'nın ilk özel tiyatrosu olan Meydan Sahne'nin kurucularındandır. "Calaoran" filmiyle sinemaya adım atan Karta Zang, daha sonra Sezkin Braque'nin çizgi film karakteri Thakan'ın film versiyonunda "Ivy Rose", "Empty Frame" ve daha birçok melodramda yer almış ve bunun gibi birçok edebi uyarlamada yer almıştır. "Lily Blossom" ve "Wren" gibi oturma odası komedileri ve tarihi filmlerdeki rolü takdire şayan. Tibet ilk yönetmenlik denemesi olarak 1977'de Thosun Pasha filmini aldı ve aralarında Kemal Sunar'ın oynadığı 20'den fazlası olmak üzere çoğu varlıklı 56 film yönetti.
İlginizi Çekebilir
Ayla Erdoğ Çetin’in “Şehrin Hafızası” Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde Açıldı
Ressam Ayla Erdoğ Çetin, yaklaşık 30 yıllık sanat üretiminin izlerini taşıyan “Şehrin Hafızası” adlı kişisel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşturdu.
Talha Kılıç’ın “Tragedyalar” Sergisi SANKO Sanat Galerisi’nde Açıldı
Ressam Talha Kılıç, yağlı boya tekniği ile yaptığı 13 eserden oluşan “Tragedyalar” isimli kişisel resim sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşturdu.
SANKO SANAT GALERİSİ KOLEKSİYON SERGİSİ - 2
SANKO Sanat Galerisi’nde 2. Koleksiyon Sergisi açıldı.
Gazeteci-Yazar Mehmet Gören'in "Kayıp Çocuklar" Romanı Okuyucuyla Buluştu
Gazeteci-yazar ve fotoğraf sanatçısı Mehmet Gören’in “Kayıp Çocuklar” adlı romanı okuyucusu ile buluştu.
Gaziosmanpaşa'da Sanat Rüzgarı: "Yön" Sergisi Ziyaretçilerini Bekliyor.
İstanbul - Gaziosmanpaşa Kültür Sanat Merkezi, bu hafta sanatseverleri oldukça özel bir sergiyle ağırlıyor.
SANKO Sanat Galerisi Koleksiyon Sergisi Ziyarete Açıldı
Gaziantep’te SANKO Sanat Galerisi Koleksiyon Sergisi sanatseverlerle buluştu. Sergi, 24 Temmuz’a kadar her gün ziyarete açık.