Karaelbistan’a Yeni Açık Pazar Kuruldu
GÜNDEMElbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, ilçeye bağlı Karaelbistan Mahallesi’nde kurulan açık pazar alanında incelemelerde bulunarak esnaflar ve vatandaşlarla görüştü.
Elbistan’ın nüfus bakımından en büyük mahallelerinden biri olan Karaelbistan Mahallesi’nde Elbistan Belediyesi’nin girişimleri ile açık pazar kurulmaya başlandı. Açık pazar esnafı, her Cuma günü mahallede tezgahlarını açarak sebze ve meyve satışına başladı. Pazarda ayrıca, mahalledeki arazilerde üretilen sebzeler de alıcıların beğenisine sunuluyor. Elbistan Belediye Başkanı Mehmet Gürbüz, pazar alanını ziyaret ederek esnaflar ve alışverişe gelen vatandaşlarla bir araya geldi.
Esnaflara hayırlı işler temennisinde bulunan Başkan Gürbüz, “Karaelbistan, bizim nüfus yoğunluğu açısından en büyük mahallelerimizden birisi. Yaptığımız mahalle ziyaretlerinde pazar kurulması yönünde taleplerle karşılaşmıştık. İlçemizde faaliyet gösteren pazarcı esnaflarımızla bir araya geldik ve konuyu görüşerek bu konuda adım attık. Pazar alanıyla ilgili düzenlemeleri kısa sürede yaptık. Bu gün de esnaflarımız ve vatandaşlarımızı ziyaret ediyoruz. Düşüncelerini öğreniyoruz. Vatandaşlarımız, pazar alışverişlerini yapmak için şehir merkezine gitmek zorunda kalmadıkları için memnunlar. Bizim önceliğimiz de zaten vatandaşımızın memnuniyeti. Ayrıca burada, sebze üretimi yapan vatandaşlarımız var. Onlar için de kolaylık olduğunu düşünüyoruz. Ürettikleri ürünleri, tüketiciye daha kolay ulaştırabiliyorlar. İhtiyaç olması durumunda farklı mahallelerimizde de açık pazar kurulması için çalışmalarımız olacak” dedi.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.