Kalkan-21 Operasyonunda Göçmen Kaçakçıları Tutuklandı!
GÜNDEMTürkiye'nin düzensiz göç ve göçmen kaçakçılığıyla mücadelesinde yeni bir adım atıldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın duyurduğu bilgilere göre, Muğla ve Adana'da gerçekleştirilen "Kalkan-21" operasyonunda 16 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Operasyonun ardından 12 kişi tutuklanırken, 4 kişi hakkında adli kontrol kararı verildi.
Operasyonun koordinasyonunu Göç İdaresi Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı üstlendi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonun Türkiye'nin her bölgesinde kararlılıkla sürdürüleceğini belirterek, "Ülkemizi düzensiz göçün hedefi ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan göçmen kaçakçılarına asla fırsat vermeyeceğiz." dedi.
Muğla İl Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü çalışmalarda 5 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bu kişilerden 3'ü tutuklanırken, 2'si hakkında adli kontrol kararı uygulandı. Adana İl Emniyet Müdürlüğü'nün operasyonunda ise 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü ele geçirildi. Tutuklananların sayısı 9 iken, 2 kişiye adli kontrol kararı verildi.
Operasyonlar sırasında çok miktarda döviz ve Türk lirasına el konuldu. İçişleri Bakanı Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren polis ve personeli tebrik ederek, Türkiye'nin göçmen kaçakçılığına karşı kararlı duruşunu vurguladı.
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.