© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş'taki Okul Saldırısı Davasında Kritik Aşama! Dijital Deliller Dosyaya Girdi

Kahramanmaraş'taki okul saldırısı davasında kritik gelişme. Dijital deliller iddianameye girdi, mahkeme dosyayı kabul ederek yargılamayı başlattı.

Kahramanmaraş'ta 15 Nisan 2026'da Onikişubat ilçesindeki Ayser Çalık Ortaokulu'nda meydana gelen ve 9 öğrenci ile 1 öğretmenin hayatını kaybettiği silahlı saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada yeni ayrıntılar ortaya çıktı. Soruşturma kapsamında incelenen dijital materyallerin, saldırının önceden planlandığına işaret eden bulgular içerdiği öğrenildi.

Dijital İnceleme Tamamlandı

Soruşturma dosyasına giren bilirkişi incelemelerinde, saldırıyla ilişkilendirilen dijital cihazlarda olay öncesine ait çeşitli notlar ve belgelerin tespit edildiği belirtildi. Yetkililer, bu materyallerin saldırının spontane değil, önceden tasarlanmış bir eylem olduğu yönündeki değerlendirmeleri destekleyen deliller arasında yer aldığını ifade etti.

Resmî makamlar, dijital verilerin adli süreç kapsamında ayrıntılı olarak incelendiğini ve dosyaya delil olarak eklendiğini bildirdi.

Soruşturma Sonrası Dava Süreci Başladı

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın tamamlanmasının ardından hazırlanan iddianame, Kahramanmaraş 3. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede şüpheli Uğur Mersinli hakkında "Olası Kastla Öldürme" ve 6136 Sayılı Kanun'a Muhalefet suçlarından, diğer şüpheli Peyman Pınar Mersinli hakkında ise "Bilinçli Taksirle Ölüme ve Yaralanmaya Neden Olma" suçundan dava açıldığı belirtildi.

Güvenlik ve Erken Müdahale Tartışmaları Gündemde

Olayın ardından okul güvenliği, riskli davranışların erken tespit edilmesi ve psikososyal destek mekanizmalarının güçlendirilmesi yeniden kamuoyunun gündemine geldi. Uzmanlar, benzer olayların önlenebilmesi için eğitim kurumları, aileler ve ilgili kurumlar arasındaki iş birliğinin önemine dikkat çekiyor.

Yargılama sürecinin önümüzdeki duruşmalarla devam etmesi bekleniyor.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER