© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Zafer Bayramı Coşkusu: Savaşan Şahinler Gökyüzünü Renklendirdi

30 Ağustos Zafer Bayramı, Kahramanmaraş’ta unutulmaz anlara sahne oldu. Onikişubat Belediyesi tarafından 19 Mayıs’ta Ahir Dağı’nın zirvesinde yapımına başlanan ve 30 Ağustos tarihi itibarıyla tamamlanan dünyanın en büyük Türk bayrağı, gökyüzünde adeta destansı bir buluşmaya şahitlik etti.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş’ın girişimleri neticesinde Milli Savunma Bakanlığı’nın onayıyla Kahramanmaraş'a gelen Türk Hava Kuvvetleri’nin kahraman pilotları, “Savaşan Şahinler Filosu”na ait F-16 uçaklarıyla gökyüzünde selamlama uçuşu gerçekleştirdi.


Gökyüzünde süzülen Türk jetleri, Ahir Dağı’na işlenen bayrağın ve vatandaşların coşkulu selamı, tarihin derinliklerinden gelen zafer ruhunu bir kez daha canlandırdı.
İstiklalspor’un yeni sezonun ilk iç saha maçının oynandığı statta, Madalyalı Kavşak’ta, Abdülhamid Han Camii’nde, EXPO Alanı’nında ve Ahir Dağı’na nakış gibi işlenen şanlı bayrağımızın zirvesinde icra edilen gösteri uçuşu, yüzbinlerce vatandaş tarafından büyük bir coşkuyla izlendi.

Kahramanmaraş’ın ruhuna uygun eser kazandırıldı
Gökyüzünde ay-yıldızın gölgesinde süzülen F-16’lar, Kahramanmaraş’ın bağımsızlık ruhunun, birlik ve beraberliğinin sembolü oldu. Yürekleri kabartan selamlama uçuşu, Ahir Dağı’nda dalgalanan dev Türk bayrağıyla birleşerek adeta tarihe altın harflerle yazılacak bir gurur tablosu oluşturdu.

Başkan Toptaş taraftarla birlikte takip etti
Onikişubat Belediye Başkanı Hanifi Toptaş da bu tarihi anlara stadyumda vatandaşlarla birlikte tanıklık etti. Taraftarla aynı heyecanı paylaşan Başkan Toptaş, selamlama uçuşunu izlerken şu ifadeleri kullandı:
“30 Ağustos Zafer Bayramı, milletimizin bağımsızlık destanının en şanlı sayfasıdır. Bugün, Ahir Dağı’nın zirvesinde dünyanın en büyük Türk bayrağımız gökyüzüyle buluştu. Savaşan Şahinlerimiz de bu kutlu günde, şehrimizi selamlama uçuşuyla onurlandırdı. Bu manzara, yalnızca bir gösteri değil; milletimizin ruhunu, azmini ve sarsılmaz birliğini simgeleyen bir anlam taşıyor. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma, bu sürece gönülden destek veren hemşehrilerimize teşekkür ediyorum. Aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlu olsun.”
 

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER