Kahramanmaraş’ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması Projesi Başladı
GÜNDEMKahramanmaraş Sportif Havacılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği Başkanı Cemil Önder tarafından hazırlanan ‘’Kahramanmaraş’ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması’’ isimli projem kabul edildi ve başarılı projeler listesinde yayınlandı.
MAHAVK Başkanı Cemil ÖNDER yaptığı açıklamada; "DOĞAKA^nın TD Programı 2019 Yılı Mart-Nisan Döneminde müracaatını yaptığım Kahramanmaraş’ta Yamaç Paraşütü Potansiyelinin Geliştirilmesi ve Tanıtılması isimli projem kabul edildi ve başarılı projeler listesinde yayınlandı. Protokolün imzalanmasından sonra süreç başlamış oldu." dedi.
"Projenin amacı Kahramanmaraş’ta yapmayı planladığımız ‘’Yamaç Paraşütü Türkiye Şampiyonası’’nın ön hazırlıklarını yapmak, yarışma yapılacak bölgedeki Start, dönüş ve Gol noktalarını belirlemek, bu çalışmalar yapılırken bölge pilotlarına da ön hazırlık ve Yarışma hakkında eğitim vermek. Bu yapmayı planladığımız çalışma bundan sonra yapılacak tüm yarışmalarda ve faaliyetlerde kullanılacağı için çok büyük önem arz etmektedir." diyen Cemil Önder şöyle devam etti.
Bilindiği gibi 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden kalkılarak Mardin Kızıltepe ye kadar 7,5 saat süren bir uçuş gerçekleştirilmiş ve kuş bakışı 343,5 km uçularak Türkiye rekoru kırılmıştır. Bu rekor hala geçerlidir. Rekor kırıldıktan sonra tüm Türkiye ve Avrupa’nın gözü buraya çevrilmiş ve Kahramanmaraş Yamaç Paraşütü sporunda Türkiye’nin en gözde yerlerinden biri haline gelmiştir.
Projenin uygulaması; 2014 yılında Narlı Kardelen Tepesinden kalkarak Mardin’e uçarak giden ve Türkiye Mesafe Rekorunu hala elinde bulunduran Hakan AKÇALAR, yine Türkiye xc sıralamasında ikinci sırada bulunan Basat OKAY ve son yıllarda kendini çok geliştiren ve Türkiye’nin en iyi bayan pilotlarından biri haline gelen Cansu ATABEY hanımefendi birlikte gerekli çalışmalar yapıldı ve bölge pilotlarına gerekli eğitimler verildi.
Hocalarımızla beraber beş gün boyunca çok başarılı bir çalışma gerçekleştirdik. Çalışma sırasında dört Start, otuz dönüş noktası ve on bir adet Gol noktası belirledik. Yine çalışmalarımız sırasında bazı dönüş ve Gol noktalarını uçarak test ettik. On beş kişinin katılımıyla beraber çok faydalı eğitimler gerçekleştirdik.
Eğitmen olarak gelen pilotlar; DOĞAKA’ya Yamaç Paraşütü sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür ettikten sonra; daha önceki gelişlerinde bölgeyi bu kadar detaylı inceleme fırsatı bulamadıklarını, yapılan bu çalışmalar sırasında Kahramanmaraş’ın Yamaç Paraşütü sporu için düşündüklerinden çok daha uygun coğrafi yapı ve iklim koşullarına sahip olduğunu, yarışma düzenlemek için bulunmaz bir bölge olduğunu ve eğer tekrar Mesafe Rekoru kırılacaksa bu rekorun mutlaka Kahramanmaraş’tan kırılabileceğini söylediler
İlginizi Çekebilir
Anadolu Kilimleri Tuvalde Yeniden Hayat Buluyor: Seda Kılıç’ın Özgün Sanat Tekniği
Geleneksel Anadolu kültürünü modern tuval resmiyle buluşturan sanatçı Seda Kılıç, her biri uzun, yorucu, yoğun ve titiz bir çalışma sürecinin ürünü olan özgün eserleriyle adından söz ettiriyor. Alaylı bir sanatçı olarak kendi geliştirdiği özgün tekniklerle dikkat çeken Kılıç, zanaat ile sanatı harmanladığı "Kilimnâme" koleksiyonunu sanatseverlerin beğenisine sunuyor.
SANKO Üniversitesi Hastanesi’nin çocuk sağlığı kadrosuna yeni uzman
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. İsmail Ersan Can, SANKO Üniversitesi Hastanesi’nde hasta kabulüne başladı.
TEKNOFEST'te Ortaokul Öğrencilerinin Gurur Gecesi! Dereceye Girenler Belli Oldu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in yürütücülüğünü üstlendiği “İnsanlık Yararına Teknolojiler Yarışması”nın Ortaokul Seviyesi’nde dereceye giren takımlar ödüllendirildi.
İstanbul Başakşehir’de okulda korkutan saldırı: 8 öğrenci bıçakla yaralı
İstanbul Başakşehir’de bir ortaokulda bıçaklı saldırı yaşandı. 15 yaşındaki F.M.’nin saldırısında 8 öğrenci yaralandı, 3 öğrencinin durumu ağır.
SANKO Holding Başkanı Konukoğlu, TEKNOFEST’te Gençlerle Buluştu
SANKO Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2026 kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’nda düzenlenen festival alanını ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip projelerini dinledi
TEKNOFEST Güneydoğu’da önemli buluşma: SANKO Holding’den Milli Teknoloji Hamlesi vurgusu
TEKNOFEST’in ana paydaşlarından SANKO Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, TEKNOFEST Güneydoğu kapsamında Şanlıurfa GAP Havalimanı’ndaki festival alanında, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar’ı ağırladı.