© Haber Hanesi 2014 - 2025

Kahramanmaraş’ta Yaban Keçisi Avı Pahalıya Patladı: Milyonluk Ceza

Kahramanmaraş’ta yasa dışı yaban keçisi avlayan şahsa yaklaşık 1 milyon TL ceza kesildi.

Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde yasa dışı yaban keçisi avlayan bir kişiye yaklaşık 1 milyon TL ceza kesildi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ekipleri, yaban hayatını tehdit eden kaçak avcılığa karşı yürüttüğü denetimlerde önemli bir başarıya imza attı.

Kahramanmaraş, Mersin ve Adıyaman’da eş zamanlı yürütülen kontrollerde, koruma altındaki yaban keçilerini avladıkları belirlenen 3 şahıs suçüstü yakalandı. Yapılan incelemelerde av faaliyetinin mevzuata aykırı olduğu tespit edilirken, her bir avcıya ayrı ayrı yüksek miktarda idari para cezası uygulandı.

Afşin’de yakalanan şahsa 969 bin 591 TL, Adıyaman’da tespit edilen avcıya 964 bin 855 TL, Mersin’in Silifke ilçesindeki kişiye ise 960 bin 119 TL ceza kesildi. Toplam ceza miktarı 2 milyon 894 bin 565 TL’ye ulaştı.

Kaçak avda kullanılan tüfeklere el konulurken, şüpheliler hakkında adli işlem başlatıldı. Yetkililer, yaban hayatını korumaya yönelik denetimlerin artarak süreceğini vurguladı.

İlginizi Çekebilir

Kahramanmaraş Büyükşehir, Kitap Tutkunlarını Edebiyat Şehri’ne Çağırıyor

Türkiye’nin ilk ve tek UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Büyükşehir Belediyesi; Hatay, Osmaniye, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya, Sivas, Kayseri, Nevşehir, Adana, Mersin, Diyarbakır, Mardin ve Konya’da gerçekleştirdiği tanıtımlarla kitap tutkunlarını Kahramanmaraş’a davet ediyor.

KAFUM, Uluslararası Kitap Fuarı’na Hazırlanıyor

UNESCO Edebiyat Şehri Kahramanmaraş’ta Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenecek Uluslararası Kahramanmaraş Kitap Fuarı hazırlıkları sürüyor.

Kahramanmaraş Göksun’un Bir Mahallesine Daha Büyükşehir Dokunuşu

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Göksun ilçesinde Devlettepe Mahalle yolunu yeniliyor. Devlettepe Okulu’na da ulaşım sağlayan yaklaşık 1 kilometre uzunluğundaki arter asfaltla kaplanıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir, Andırın’da Yatırımlarını 2026 Yılında Artırarak Sürdürüyor

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Başkan Fırat Görgel öncülüğünde Andırın’da vatandaşların hayatını kolaylaştıran fiziki yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıdan üstyapıya, sıcak asfalt ve sathi asfalt yatırımlarından köprü yatırımlarına kadar Andırın’da yatırımlar artarak devam ediyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir’den Elbistan’ın Caddelerinde Temizlik

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Elbistan Hacı Esat Efendi Caddesi’nde kapsamlı temizlik çalışması gerçekleştirdi. 

Kahramanmaraş’ta Silahlı Saldırı: 2 Kişi Yaralandı, Şüpheliler Aranıyor

Kahramanmaraş’ın Tekerek Mahallesi’nde silahlı saldırıda iki kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. Polis şüphelileri arıyor.

TÜM HABERLER